Tabletkunst aan de muur
Nieuws

Tabletkunst aan de muur

zondag 22 januari 2012 12:21

In deze kunstwinkel vind je elke maand dertien kunstwerken voor onder de 8 euro.

Tablets brengen nieuwe mogelijkheden, soms uit onverwachte hoek. Zo brengt Diana Kortbeek, maakster van olieverfschilderijen en bronzen beelden, met haar iPad kunst dichter bij. Iedere maand maakt zij dertien kunstwerken op haar tablet. Uiteindelijk wil ze ook iPad-werken van andere kunstenaars aanbieden. Dat gaat via de web-app DKNL Art.

De kosten van zo'n kunstwerk? Voor 7,99 euro koop je op de gratis app DKNL Art een van de dertien kunstwerken. 'Na aankoop kan men het iArt bestand voor persoonlijke toepassingen gebruiken, zoals printen op canvas, muurbehang, tuinschermen, tegels, stickers en zo.' Je hebt dus alle vrijheid om met je file te doen wat je wil. Leuk is dat de collectie na een maand ook gewoon uit het aanbod verdwijnt.

Van de kunst kun je vinden wat je wil. Dat Kortbeek niet wacht op subsidie maar nieuwe technologie gebruikt als een nieuwe bron van inkomsten is commercieel slim.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ik vind het wel nu ik er over nadenk een grappig idee. Je koopt zo een stukje exclusieve kunst. Innovatief. Ben benieuwd of het loopt.

 

zo exclusief is het nu ook weer niet, als iedereen het maar kan kopen ;)
Maar wel een innovatief idee.

 

Ik vind persoonlijk dat er van kunstwerken slechts 1 hoort te zijn. Zo weet je zeker dat jouw stuk uniek is. Draagt voor mij persoonlijk erg bij aan de beleving. Zo zal ik ook nooit een zeefdruk in oplage kopen...

 

Post modernisme op zijn best.

 

Zielig dat er mensen zijn die alleen van kunst kunnen genieten als ze zeker weten dat ze de enige zijn...

 

Het is ook zielig als je vindt dat iemand niet op zijn manier de waarde van kunst mag indelen.

 

Lekker; zo wordt alles zielig. Zelfs wat jij doet: het veroordelen van iemand omdat hij/zij een mening heeft over wanneer anderen iets waardevol zouden kunnen vinden..
Er is geen ontkomen aan nihilisme met dergelijke consequente scepsis. En dan kun je nergens meer wat van vinden. Sterkte ermee.

 

Precies, een mooi gegeven dat we in een postmoderne tijd leven.

Nihilisme is in mijn ogen iets positiefs, het punt waarin verandering gebracht kan worden. Ligt aan de interpretatie van zijn waarde, dus laat de markt maar bepalen. De muur tussen hoog en laag cultuur is definitief voorbij, je ziet het in alles terug.

Wie had vroeger ooit gedacht dat kinderen albums vol met stickers van hun zelf en andere voetbalvriendjes zouden verzamelen? Nu mag iedereen aristocraat zijn.

 

Leuk & innovatief! Dat snobistische "er moet er maar 1 van zijn" dateert een beetje uit vervlogen tijden... Succes aan de initiatiefneemster!!

 

Ik verkoop die van mij ook.. Voor 3,99. wees er snel bij want op = op

 

Soort stockphoto principe, maar of dat nou 'kunst' is? De iart plaatjes zijn in ieder geval een stuk goedkoper :-)

 

Op zich een mooi initiatief. Wat ik dan wel weer jammer vindt, is dat er werkjes tussen zitten waarbij dan een canvas-doek als structuur in zit. Wil je canvas, schilder dan op doek. Tablet-art biedt zoveel meer dan het imiteren van een doek.
Wees creatie(v)f(er)!

 

Krijg een beetje Ikea gevoel.

 

Waar staat die App dan? Ik kan niks vinden in de App Store!

 

http://itunes.apple.com/nl/app/dknl/id465470632?mt=8

Heb link aan t stukje toegevoegd

 

Nieuwsbrief