Tabletverkoop gaat hard in Nederland
Nieuws

Tabletverkoop gaat hard in Nederland

donderdag 22 december 2011 13:25

Bijna een miljoen Nederlanders hebben in het laatste half jaar van 2011 een tablet gekocht of gekregen. Het gaat dus hard met de tablet.

Het aantal Nederlanders met een tablet is gegroeid van 725 duizend in juni naar 1,7 miljoen eind december, stelt Intomart GfK donderdag in een onderzoek (PDF). Nog eens 1,7 miljoen Nederlanders is van plan binnenkort een tablet te kopen en 266 duizend geven er deze feestmaand eentje cadeau.

De tablet wordt dus in hoog tempo populair in Nederland. Nog maar anderhalf jaar geleden verscheen de eerste iPad, die nog altijd het grootste marktaandeel heeft. Uit een ander onderzoek deze maand bleek ook dat het animo voor de tablet snel groeit. Modellen met Android en Windows zouden komen jaar voor stevige concurrentie met de iPad gaan zorgen. 

De tablet wordt volgens Intomart GfK door de meeste bezitters dagelijks gebruikt. 'Het gebruik is vaak gedeeld met anderen in het gezin, gemiddeld heeft een tablet 2,3 gebruikers. Gemiddeld zijn er 20 tot 25 apps gedownload. Het meest wordt het tablet gebruikt voor internetten, e-mailen en social media. Daarnaast zijn spelletjes en video/tv kijken populaire bezigheden.'

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Love my iPad :)

 

Ipad muisloos, vingervlug, verslavend goed!

Maurice

 

Ipad 1 & 2 i love it

 

Love my Samsung Galaxy Tab first edition, de enigste waar je normaal mee kan bellen & sms-en naar elke telefoon in de wereld! Niet iedereen heeft al een smartphone waar je mee kan Whatsapp-en, skypen, mailen, enz. Maar goed, dat kan de SGT 1st E ook...

 

Asus transformer prime, quad core (L)

 

Aan mijn tweede iPad, love it!

 

1 : 10 mensen een tablet? een hoge schatting vind ik dat. ik denk eerder 1:15 a 20 en een hele hoop voorraad in winkels die als verkocht geteld is.

 

zou goed kunnen.

 

De iPad's worden anders allemaal verkocht. Maar denk idd dat 10% een beetje hoog gegrepen is..

 

Hebben jullie er onderzoek naar gedaan dan?

 

Samsung Chromebook, en nog goedkoper ook.

 

Dat is geen tablet ouwe

 

850 mensen interviewen... en dan stellen dat het representief is voor heel internettend nederland...

 

Ipad, eindelijk een computer ontworpen voor mensen.

 

de meest populaire apps zijn dan ook Youtube en Uitzending gemist ( http://www.prepaidmobiel-internet.nl/2-uncategorised/7-steeds-meer-mense... )

 

de meest populaire apps zijn dan ook Youtube en Uitzending gemist ( http://www.prepaidmobiel-internet.nl/2-uncategorised/7-steeds-meer-mense... )

 

jaa lang leven de <a href=”http://www.ipad2kopen.com”>iPad</a>... Hier moet je trouwens zijn voor je <a href=”http://www.ipad2kopen.com/ipad3kopen”>nieuwe iPad</a> als je er nog geen hebt... http://www.ipad2kopen.com Ook voor <a href=”http://www.ipad2kopen.com/gratisipad”>GRATIS iPad</a>

 

Met de iPad maakt Apple computer gebruik echt veel makkelijker voor iedereen... Daar zou ik gewoon de <A href="http://www.ipad2kopen.com/ipad3kopen/">iPad 3 Kopen!</A>

 

Nieuwsbrief