Tafeltjes van schroothout binnen één uur ambacht
Creative Class

Tafeltjes van schroothout binnen één uur ambacht

dinsdag 26 juni 2012 14:03

Elke dag dat Paul Salet op zijn werkplaats in Amsterdam-Noord te vinden is, geeft hij zichzelf één uur om een tafeltje te maken.

Veel materiaalkosten heeft kunstenaar Paul Salet niet: wat schroeven, lijm en schuurpapier. Het benodigde hout vindt hij op straat of tijdens zijn wandelingen over het strand.

"Je hebt als kunstenaar wel eens van die dagen dat er niets uit je vingers komt", zegt Salet. "Met dit project ga ik nooit meer teleurgesteld naar huis, want ik heb in elk geval een tafeltje gemaakt." De meeste tafeltjes zijn ongeveer een halve meter hoog en bestaan zo goed als altijd uit hout. "Ze hoeven niet functioneel te zijn, sommige hebben maar drie poten. Ze behouden wel hun functie als tafeltje. En dat is voor mij dat je er een glas op kan zetten."

Salet verkoopt de tafeltjes tegen een schappelijke uurprijs van 35 euro. "Als je uitgekeken bent op een tafeltje, mag je het komen omruilen. Het is leuk als tafeltjes gaan zwerven, maar ook om er af en toe weer een terug te zien."

Dit Kunst in Gebruik project is onderdeel van zijn Objet Trouvé serie. "Da's Frans voor gevonden voorwerp maar ook voor een object dat zijn waarde nog niet verloren heeft, maar in een andere context geplaatst moet worden. Daar hou ik van. Objecten die eigenlijk al afgeschreven en versleten zijn, een kans op een tweede leven geven."

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Pfff. Onbegrijpelijk dat zoiets kunst genoemd moet of mag worden. Ga werken voor je geld...

 

Geef jij dan maar eens de definitie van kunst. En hoezo werkt hij niet voor zijn geld? Wat maakt jou het uit als mensen hier voor willen betalen?

 

De kunstenaarsuitkering bestaat immers niet meer.

 

Helaas nog wel, maar gelukkig over een week niet meer.

 

heerlijk speels, leuke ontwerpen ook.

 

Leuk concept !!

 

"Salet verkoopt de tafeltjes tegen een schappelijke uurprijs van 35 euro." Uurprijs van €35? Is dat een lease tarief ofzo of de huurprijs?
Ook wel laf om dit hobbyproject kunst te noemen, want dan krijgen we dus onzinnige discussies over wat kunst is en niet of deze ouwe meuk nu echt al deze aandacht waard is.

 

Nieuwsbrief