Tag Heuer komt met nieuwe status-smartphone
Nieuws

Tag Heuer komt met nieuwe status-smartphone

donderdag 15 maart 2012 15:49

Dure horloge’s zijn al sinds mensenheugenis statussymbolen. Mobieltjes nog niet, horlogemaker Tag Heuer blijft er wel op inzetten.

De nieuwste prestige-telefoon van Tag Heuer heet de Racer en is met een prijs van zo’n 2800 euro al een stuk minder fors geprijsd dan de Link die ze vorig jaar à 4700 euro uitbrachten. Over specs van hun derde telefoon is de Zwitserse horlogemaker nogal vaag in hun flitsende introductiefilmpje. Wat uurwerkjes betreft liggen de verwachtingen rondom Tag Heuer nog altijd terecht hoog, qua telefoons is dat toch echt een stuk minder. De karige specs van de Link staan in akelig contrast met wat Tag Heuer qua analoge binnenwerkjes klaar speelt. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Racer gebaseerd op GT racewagens wat onder andere terug is te zien in de achterkant van koolstofvezel en elementen die aan de grille doen denken. Ook spreekt Tag Heuer over een ‘3D user interface’, wat doet vermoeden dat ze in tegenstelling tot de vorige keer wel de moeite hebben genomen het Android op de telefoon van een custom uiterlijk te voorzien. Mag ook wel voor die prijs.

Ondertussen is Tag Heuer niet de enige die voor een smak geld een bellende racewagen in je broekzak wil toveren. BlackBerry liet vorig jaar hun P’9981 al door Porsche ontwerpen. Het apparaat wordt voor een dikke 1500 euro verkocht. De koning van de exorbitante telefoons is toch nog altijd Vertu. Al jaren maakt de Nokia-dochter telefoons die je het gemakkelijkst als bellende juwelendoos zou kunnen omschrijven. Hun laatste geintje was de special edition Signature, compleet met handgemaakte gouden draak en diamanten selectieknop. Met een prijskaartje van een dikke 15 duizend euro laat Vertu de rest verbleken. De meest betaalbare designer-telefoon lijkt vooralsnog de LG Prada.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

En hij is nog lelijk ook, zeg nou eerlijk wie zou nou zo'n telefoon willen hebben?

 

Wat een vreselijk lelijk ding!

 

Smakeloos geval.

 

Nieuwsbrief