Google Glass helpt autistische kinderen met herkennen emoties
Vaker oogcontact door app

Google Glass helpt autistische kinderen met herkennen emoties

03-08-2018 08:57 Laatste update: 09:00

Is er dan toch nog een goede toepassing van de geflopte Google Glass? Kinderen met een autisme spectrum stoornis blijken dankzij een behandeling met de bril beter in staat om gezichtsuitdrukkingen te herkennen.

Bij een test kregen veertien kinderen de bril die via een gekoppelde Android-app de emoties van andere mensen kon herkennen. Door de behandeling vertoonden de kinderen volgens de onderzoekers betere sociale vaardigheden, meldt ScienceNews.

Anders dan andere kinderen hebben kinderen met een autisme spectrum stoornis vaak moeite om gezichtsuitdrukkingen te herkennen. Nu krijgen ze daarom vaak oefeningen waarbij een behandelaar afbeeldingen toont van gezichten met verschillende uitdrukkingen.

Dankzij Google Glass kunnen de kinderen deze oefeningen nu in real life doen. Met behulp van de gezichtsherkennings-app vertelt de bril welke emotie iemand toont. De software kan acht verschillende gemoedstoestanden herkennen: geluk, verdriet, woede, afkeer, verrassing, angst, neutraal en minachting.

Oogcontact

De kinderen zijn door de hulp van Google Glass beter in staat om gezichtsuitdrukkingen te begrijpen. Volgens de ouders maakten de kinderen door de behandeling ook vaker oogcontact.

Voor de gangbare therapieën bestaan vaak lange wachttijden. Volgens de onderzoekers kan een behandeling met Google Glass daarom uitkomst bieden. Hoe jonger kinderen worden behandeld, hoe groter de kans is dat de behandeling succesvol is, menen de onderzoekers.

Bekijk ook ons item over Google Glass bij bedrijven

Meer tech-video's? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal