Microsoft toont draaiend Surface Hub-scherm voor kantoor
Samenwerkscherm

Microsoft toont draaiend Surface Hub-scherm voor kantoor

25-09-2018 08:23 Laatste update: 08:34

Microsoft heeft een demo gegeven van zijn nieuwe, draaibare Surface Hub 2. Dit interactieve scherm voor op kantoor komt volgend jaar op de markt.

De nieuwe Surface Hub 2 heeft een verbeterd, slanker ontwerp met een 50 inch scherm met dunnere randen. Het meest spectaculaire onderdeel van de demo was toen de Microsoft-medewerker een draai aan het beeldscherm gaf. Tijdens de draai bleef de tekst ongeveer recht uitgelijnd. Eenmaal in horizontale modus, kwam er meer informatie op het scherm.

Vingerafdrukscanner en camera

De nieuwe Surface Hub heeft ook een vingerafdrukscanner aan de onderkant (of aan de zijkant) heeft, waarmee een gebruiker na inloggen direct bij zijn bestanden in de OneDrive-cloud kan. Als een andere gebruiker tegelijkertijd inlogt, kunnen ze meteen documenten uit verschillende OneDrive-accounts uitwisselen.

Wel viel tijdens de demo op dat de Hub 2 nog vrij traag werkt. Het openen van een Excel-sheet kostte het apparaat bijna 20 seconden.

Microsoft hoopt dat bedrijven meerdere Surface Hubs naast elkaar gaan hangen, zodat veel mensen tegelijkertijd kunnen samenwerken. De Hub 2 wordt uitgerust met een 4K-camera voor videobellen.

In 2019

Microsoft wil de nieuwe Surface Hub 2 in het tweede kwartaal van 2019 op de markt brengen. De software-update voor het meedraaien zoals in de demo wordt pas in 2020 verwacht.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar begonnen bij de introductie van de vorige Surface Hub bij 7869 euro. 

Samsung en Google

Op het gebied van grote samenwerkschermen voor kantoren heeft Microsoft onder meer concurrentie van Google, met diens Jamboard, en Samsung met de Flip.