'De auto wordt een rijdend onderdeel van je huis'
Interview

'De auto wordt een rijdend onderdeel van je huis'

24-10-2018 09:28 Laatste update: 25-10-2018 11:03

Je moet niet gek opkijken als de auto straks een kamer in je huis wordt. Dat zegt Laurens van den Acker, de ontwerpbaas van Renault, in gesprek met Bright.

Met meerdere conceptcars laat Renault zien hoe de toekomst van de auto er volgens de Franse fabrikant uit zal zien. De elektrische auto kan onder meer samenwerken met je huis. Dat betekent niet alleen dat de muziek die je in je auto aan hebt staan automatisch ook thuis wordt opgezet als je eraan komt, maar ook dat de auto uiteindelijk een kamer in je huis wordt.

“Met dit project laten we zien hoe de auto een integraal onderdeel wordt van je ecosysteem”, legt Van den Acker uit. Dat betekent ook dat de auto het huis kan opladen en andersom. Zo kun je op een zonnige dag de piekstroom uit je zonnepanelen opslaan in de accu van je auto.

“Wij verwachten dat de toekomst van de auto meer autonoom, meer elektrisch, meer connected en ook meer shared zal worden”, legt Van den Acker uit. Die ontwikkelingen versterken elkaar: op het moment dat je niet meer hoeft te rijden omdat het voertuig autonoom is, zal er ook meer behoefte zijn aan entertainment. 

Bekijk het interview, waarin Van den Acker ook ingezonden vragen van Brights YouTube-kijkers beantwoordt.

Meer tech-video's? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal.