'Icoontje in iOS bevestigt nieuwe iPad Pro'
Geen homeknop

'Icoontje in iOS bevestigt nieuwe iPad Pro'

29-10-2018 08:38 Laatste update: 09:25

In de testversie van besturingssysteem iOS is een icoontje opgedoken dat de geruchten over de komst van een nieuwe iPad Pro lijkt te bevestigen.

De site 9to5Mac spotte het icoontje in de nieuwe testupdate van iOS 12. Deze update is beschikbaar voor ontwikkelaars. In de code zit een icoontje waaraan het nieuwe design van de iPad Pro's is af te leiden. De aankondiging van de nieuwe iPad Pro's wordt verwacht bij het Apple-event dinsdag.

Geen homeknop

Het icoontje bevestigt de eerdere geruchten: de schermranden worden dunner en de homeknop verdwijnt. Dat wil zeggen dat de iPad via de FaceID-gezichtsherkenning te ontgrendelen is. Daarvoor is mogelijk geen notch - een inkeping bovenin het scherm - nodig.

De schermranden van de nieuwe tablet zijn volgens 9to5Mac minder dun dan werd verwacht. Ook valt op dat de aan- en uitknop aan de bovenkant van de iPad blijft, terwijl deze op de iPhones naar de zijkant is gegaan. Wel zou de iPad Pro het design van de iPhones volgen als het gaat om het scherm: de hoekjes zijn keurig afgerond. 

Bright is erbij

Dinsdagmiddag om 15:00 vindt het Apple-event in New York plaats. Bright doet live verslag vanuit The Big Apple. Naast de iPads Pro's worden er ook nieuwe MacBooks en misschien de oplaadmat AirPower verwacht

Volg Bright op Facebook en Twitter, en subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Kijk ook: review van de iPhone XR