Tests

David test extreem slim strijken met een high-tech strijkplank

10 december 2017 22:26

Extreem strijken bestaat al 20 jaar als 'sport'. David gaat een stap verder: extreme smart ironing. Hij test namelijk de slimste strijkplank ooit.

David gaat Extreem Strijken niet ver genoeg. Daarom trekt hij de wildernis in om met 's werelds eerste bluetooth connected strijkplank, de Laurastar Smart U, een nieuwe sporttak te lanceren: Ultra Extreme Smart Ironing. De Laurastar Smart U is met zijn sensoren en app namelijk het neusje van de zalm als het om strijkplanken gaat. Zelfs David vindt strijken zo bijna leuk. Bekijk de video:

Met een massa van 23 kg, bluetooth, een app en sensoren zorgt de Laurastar Smart U ervoor dat extreem strijken - als sport in 1997 uitgevonden door de Brit Phil Shaw - nog slimmer en extremer wordt. Ultra Extreme Smart Ironing is alleen weggelegd voor topatleten én David die op de meest afgelegen plekken onder de meest erbarmelijke omstandigheden nog een truitje weten te strijken.

Sensoren en app

Sensoren in de strijkbout zijn via bluetooth verbonden met de Laurastar-app, die je coacht bij hoe je moet strijken. De sensoren zorgen ook voor het automatisch stomen tijdens de voorwaartse strijkbeweging voor optimaal resultaat. De app toont allerlei belangrijke data, zoals het aantal strijkuren, het ontkalkmoment en hoeveel water er nog in zit weer.  

Een ventilator in de plank blaast of zuigt afhankelijk van het te strijken kledingstuk, waardoor onder ander kreukels als gevolg van strijken verleden tijd zijn. Overhemden en jasjes zijn hangend aan een kledinghanger ook te 'stomen'.

Aan al deze technologie hangt een fors prijskaartje: 1999 euro. Daarvoor heb je wel de Formule 1-wagen onder de strijkplanken in huis.

Bekijk hier meer Uitpakparty's.

Geen aflevering missen? Subscribe op ons YouTube-kanaal