Tests

Duurtest Citroën C3: eerste auto met ingebouwde dashcam

28 november 2017 14:56

Citroën heeft met zijn funky C3 stadsautootje de eerste auto met een ingebouwde dashcam. Rutger probeert vier weken lang spektakel voor de motorkap te krijgen.

Citroën is lekker bezig. Na het overweldigende succes van de C4 Cactus met de rubber bubbels in de deur, krijgen nu ook andere Citroëns de gedurfdere stylingopties van die auto. De C3 die wij rijden heeft de zogenaamde 'Airbumps' op de deur, maar de instapmodellen hebben nog wel een saaie blikken zijkant. Opvallend genoeg is de C4 Cactus al aan vervanging toe en komen er met de update minder opvallende Airbumps op de deuren dan bij het origineel. Op de C3 zitten ze ook al wat lager op de deur dan bij de originele Cactus. De auto wordt er visueel daardoor iets traditioneler op. Jammer, maar we kijken nog steeds naar een knap karretje. 

De Franse automaker wil de jonge autokoper verleiden met de C3 en met een vanafprijs van 15.000 euro voor een heel volwassen autootje, lijkt dat goed te lukken. Daarvoor werd ook een stukje technologie naar de doelgroep toe toegevoegd: een ingebouwde dashcam met de naam ConnectedCam. Je kunt er foto's en video's mee maken en die delen via social media. Je hebt daar wel een smartphone voor nodig, want de ConnectedCam connect alleen via je smartphone met de buitenwereld. 

Bij een aanrijding wordt alles van 30 seconden vóór de aanrijding en een minuut na de ellende automatisch opgeslagen. Zo hoef je de verzekeraar niet meer uit te leggen wat er is voorgevallen, maar kun je hem het videootje sturen. Wie de app gebruikt, kan ook zijn parkeerplaats simpel terugvinden doordat de gps-positie van de auto doorgegeven kan worden aan de app. 

De komende weken zal ik proberen of ik een beetje aardige situaties voor de voorwielen kan krijgen. 

Lees ook onze eerdere duurtests