Tests

Eerste indruk Need for Speed Payback: geld terug?

13 november 2017 23:15

Wie zijn racegames niet al te realistisch wil, kan niet om Need for Speed heen. Elke bocht driften met dikke muziek op de achtergrond. Is de Need for Speed Payback de moeite waard?

Need for Speed is één van mijn favoriete gameseries. Niet omdat elke game zo fantastisch is, maar omdat er een paar pareltjes tussen zitten. Zonder enige twijfel op nummer 1 bij ondergetekende staat Need for Speed Most Wanted uit 2005. Als je de graphics nu weer ziet, vraag je je af hoe je door de pixels de auto's kon zien, maar de gameplay blijft goed. De auto's zijn stuk voor stuk interessant, de opbouw van het spel was goed en de politie-achtervolgingen waren episch. Geen Need for Speed-game is sindsdien zo goed geweest. Payback lijkt op papier een goeie kandidaat om in de buurt te komen. 

Je rijdt in een open wereld rond, waar je her en der races kunt doen, maar ook kleine mini-games: een sprintje tussen twee flitspalen om de hoogste gemiddelde snelheid te halen, een bijzondere jump: het zijn manieren om verder te komen in het spel. Je speelt daarin Tyler, Mac en Jess (niet tegelijk) die elk hun voorkeuren hebben in auto's en type races. Middels nogal ongeloofwaardige dialogen van karikaturale bad guys van "The House" word je het verhaal door geloodst. Jouw team racers neemt het op tegen een kartel die dik geld verdient aan illegale straatraces die van tevoren gefixt blijken te zijn. 

Niet alleen The House blijkt graag geld te willen verdienen, Electronic Arts is ook niet klaar met je als je de game hebt aangeschaft. De auto's die je rijdt kun je upgraden met speedcards. Maar die bij elkaar sparen kost veel tijd. Dus wie geen uren wil doorrijden in dezelfde suffe derdehands Japanner kan er wat extra geld tegenaan smijten (maar dan echte euro's) om zijn auto up te graden. 

De presentatie van de game is fraai: de open wereld is mooi, de belichting maakt scènes authentiek en er zitten een paar lekkere missies tussen. Maar al met al komt deze Need for Speed niet in de top 5 van de beste Need for Speed-games ooit. Daarvoor is er te veel herhaling, te weinig spanningsboog en is het verhaal te puberaal. 

Like Bright op Facebook