Tests

Eerste indruk: Skagen hybrid smartwatch

26 november 2017 11:38

De Hybrid Smartwatch van Skagen doet de belangrijkste dingen die een smartwatch doet, maar ziet er uit als een normaal horloge.

Ik loop inmiddels een jaar met een Apple Watch rond. Samengevat vind ik het leuk dat hij mijn bewegingsdoelen bij houdt, dat ik er Siri mee kan oproepen en dat ik sneaky een sms'je kan lezen zonder ongeïnteresseerd op m'n telefoon te kijken. Wat ik minder leuk vind, is dat ik hem elke dag moet opladen, dat hij er uitziet als een zwart doosje en dat iedereen ziet dat ik een smartwatch heb. 

De Skagen Connected-horloges doen bijna alles wat mijn Apple Watch ook doet, maar zonder de nadelen. Hij loopt op een gewoon batterijtje die niet elke dag opgeladen hoeft te worden, hij ziet er uit als een gewoon horloge en hij houdt toch mijn bewegingsdoelen bij, kan mijn telefoon laten rinkelen als ik op een knopje druk en mijn muziek afspelen, pauzeren of skippen. Zo heb ik de drie knoppen op de zijkant ingesteld, maar er zijn meer opties. Je kunt ook de datum tonen, een wekker instellen of je horloge als afstandsbediening van je camera gebruiken.

Bij al die opties mis je wel de feedback die je met een schermpje krijgt, maar daar staat dus tegenover dat het apparaat er echt goed uitziet. Ik kreeg tot mijn vreugde een wat truttig damesmodel genaamd de Signatur T-bar. Maar voor de Jorn in cognacleer zou ik morgen mijn Apple Watch inleveren. De prijs is ook niet verkeerd. Vanaf 199 euro heb je een Skagen hybrid smartwatch om je pols. 

Lees meer over slimme horloges:

Samsung komt met waterdichte smartwatch voor sporters

Dit is de eerste smartwatch van Louis Vuitton

Deze smartwatch laadt op met zonnestralen