Tests

Eerste indruk Forza Motorsport 7: feest voor je ogen

4 oktober 2017 07:08

Een Nissan GT-R op een nat wegdek in Forza Motorsport 7 is één van de meest indrukwekkende visuals ooit in een game, vindt onze autoliefhebber Rutger.

Forza Motorsport is voor de Xbox wat Gran Turismo voor de Playstation is. Maar sinds een aantal jaren is het landschap flink veranderd. Er was een tijd dat beide games de meest realistische simulatoren voor de console waren. Wilde je meer spektakel, dan kocht je Need for Speed, wilde je een realistischer ervaring, dan moest je op je zolderkamer een game-pc plaatsen en zelf pedalen gaan bouwen.

Maar inmiddels is er, door met name Project Cars, een realistischer ervaring op de console te krijgen. Forza had al een spin-off game, Horizon, dat meer voor de casual gamer is. Waar kan de nieuwe Forza Motorsport 7 dan in uitblinken? 

Beste Forza ooit

Visueel spektakel. Dat is het antwoord van Microsoft op de toegenomen concurrentie. De overstap van Forza Motorsport 5 naar 6 voelde als overbodig. Er veranderde niet genoeg om de overgang echt te kunnen rechtvaardigen. Maar Forza Motorsport 7 is zonder twijfel de beste Forza ooit. Het geluid is beter, het beeld is fantastisch (60 frames per seconde) en er is genoeg te kiezen. Bijna 700 auto's en een flink aantal circuits over de hele wereld. Die kunnen op verschillende tijden van de dag gereden worden en een race die droog begint kan overvallen worden door een regenbui.

Feest voor je ogen

Er zijn weinig momenten waarop ik water dat uit de lucht komt vallen toejuich, maar virtueel, in deze racegame, is het ongeveer het mooiste dat je kan overkomen. De spray, de reflecties in water dat op de baan blijft staan, de manier waarop je auto opeens totaal anders reageert, het is een feest voor de ogen.

Als de nieuwe Xbox One X uitkomt en deze game in 4K te spelen is, komen we graag bij je terug om te vertellen hoe het er uitziet. 

Lees ook:

Eerste indruk: Xbox One X