Tests

Eerste indruk: Nintendo's nieuwe hit Super Mario Odyssey

21 september 2017 10:01

Nintendo-fans en gamers kijken er halsreikend naar uit: Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch. Jan speelde de game al op bezoek bij Nintendo.

27 oktober wordt een lastige dag voor gamers. Op die dag verschijnt Assassin's Creed: Origins, Wolfenstein II: The New Colossus én Super Mario Odyssey. Nintendo blaakt over de nieuwe Super Mario van het zelfvertrouwen, en dat lijkt terecht. Op de burelen van Nintendo mocht ik op avontuur in drie koninkrijken: Hoedenrijk, Kookrijk en Strandrijk. Stuk voor stuk zitten ze barstensvol heerlijke gameplay, humor en verborgen geheimpjes.

Wat opvalt is de enorme nadruk op vrijheid en exploratie. Achter iedere hoek valt wel iets nieuws te ontdekken. Ook zijn er tal van mogelijkheden om klussen te klaren. Opnieuw geldt: 'vrijheid, blijheid', waarbij Mario talloze manieren kent om zich te verplaatsen, puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Tijdens de E3-beurs mocht ik al even spelen met Super Mario Odyssey, maar nu ben ik helemaal verkocht. Bekijk onze video:

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's over tech en games.