Tests

Eerste indruk: draadloze oordoppen WinnerGear Hero

15 juli 2017 20:42

WinnerGear komt met een alternatief voor Apples AirPods. Maar de geluidskwaliteit zou beter moeten kunnen.

De draadloze WinnerGear Hero-oordoppen zitten vernuftig in elkaar. In een klein rond doosje worden de twee oordoppen gepresenteerd. Dat doosje is meer dan bescherming: het is ook de lader. Met een bescheiden ingebouwde accu van 500mAh. Daardoor kun je de oordoppen ook opladen als je geen stopcontact in de buurt hebt. Dat is wel nodig ook, want uiteraard zitten er minuscule batterijtjes in die niet langer dan drie uur meegaan. Van leeg naar vol opladen kost 90 minuten. Met de case kun je in totaal 12 uur muziek luisteren zonder stopcontact nodig te hebben.

Er worden verschillende oorstukjes meegeleverd, waardoor het eenvoudig is om een setup te maken die in je oren blijft hangen. Na één keer beide oordoppen aangezet te hebben, zijn de twee gelinkt. Zet je hierna eentje uit, dan gaat de andere ook uit. Een Bluetooth-verbinding maken met je telefoon is eenvoudig en daarna is met het klikken op het knopje in je oor de muziek of telefoonfunctie te bedienen. Het linkeroor voor afspelen en pauze, het rechteroor voor selecteren van de volgende track.

Miniatuurvoorbeeld

Geluid: niet overtuigend

Functioneel zit het dus allemaal wel snor, maar zodra de liedjes beginnen te spelen wordt het minder. Het geluid is krakerig en hol. Er zit weinig bass in, maar ook de middentonen zijn niet erg overtuigend. Wie de dopjes van 135 dollar wil gebruiken voor muziek, kan dus beter even doorsparen. Wie zijn telefoongesprekken graag in stereo voert heeft wellicht iets aan deze doppen, voor de muziekliefhebber raden we ze niet aan.

Lees ook: Tweede Indruk: Apple Airpods