Eerste indruk: je tas of sleutels terugvinden met Trackr Pixel

Eerste indruk: je tas of sleutels terugvinden met Trackr Pixel

28-06-2017 13:35 Laatste update: 26-04-2018 20:16

De TrackR Pixel is een klein apparaatje dat je aan je tas, sleutelbos of in je portemonnee stopt om deze altijd terug te kunnen vinden.

De meeste slimme apparaatjes waarmee je verloren voorwerpen kunt opsporen werken met low energy bluetooth. Sommige hebben een vervangbare batterij, andere moet je helemaal vervangen. Ik testte dit keer de TrackR Pixel, een Bluetooth-trackingdevice met een vervangbare knoopcelbatterij. De Pixel heeft een led-lampje en een knop. Met deze knop kun je ook de telefoon vinden waar je de TrackR op hebt draaien. Dankzij andere gebruikers kun je je spullen ook terugvinden als je zelf niet binnen Bluetooth-bereik bent, maar een andere gebruiker wel. 

Bluetooth-bereik viel niet mee

Binnen twee minuten had ik alles aan de praat. Appje downloaden, apparaat toevoegen, één keer klikken op de knop van de Pixel en ik was los. Vervolgens werd mijn tas voor me verstopt ergens in huis en ging ik zoeken. Het Bluetooth-bereik viel me niet mee. Een muur is een vrij serieus obstakel voor dit apparaat. Je loopt dus met je app als wichelroede door elke ruimte, totdat je verbinding hebt. Dan klik je op een knopje om de Pixel geluid te laten maken. Ideaal dus als hulpmiddel bij verstoppertje spelen, mits je eerst de Pixel in de broekzak van je slachtoffer krijgt. 

In de week dat ik de Pixel getest heb, ben ik mijn tas nog niet kwijtgeraakt. Mijn telefoon wel, maar die kan ik terugvinden vanaf mijn Apple Watch. Mijn portemonnee daarentegen ben ik wel een kwartier wezen zoeken. Dus mogelijk bestel ik nog een Trackr Wallet 2.0. Het broertje van de Pixel heeft een creditcardformaat en past dus zo tussen de pasjes.

Crowd Locate

Ben je vaak dingen kwijt zoals tassen, huisdieren, sleutelbossen of andere dingen waar gemakkelijk een Pixel aan te monteren is, dan is de 23 euro voor dit apparaat goed besteed. Koop er meer en ze worden snel goedkoper. Voor €130 heb je er 12.

Verwacht niet te veel van de Crowd Locate-functie. De app mag dan triomfantelijk melden dat er 301 gebruikers in de buurt zijn die mijn tas zouden kunnen vinden. Dat wordt berekend met een enorme actieradius, want in de plaats waar ik woon is nog 1 andere gebruiker volgens de kaart van Trackr. En de kans dat die binnen Bluetooth-bereik van mijn tas loopt, is niet zo groot.

Wil je dingen terug kunnen vinden die je elders hebt laten liggen, dan kun je dus beter voor een apparaat gaan met GPS ingebouwd. Alleen zul je die vele malen vaker moeten opladen. 

Lees ook: Eerste Indruk DanTracker GPS-tracker met '10 jaar accuduur'