Tests

Eerste indruk: Logitech Pop Home-knoppen met Homekit

18 juni 2017 18:12

Logitechs smarthome-knoppen werken nu samen met Apple Homekit. Rutger probeerde het, maar het viel niet mee.

Ik ben een groot fan van de Pop Home-knoppen van Logitech. In het afgelopen half jaar heb ik twee keer de hub in en uit het stopcontact moeten trekken. Los daarvan hebben ze perfect gefunctioneerd. Met één druk op de knop zet ik de verlichting aan, de versterker, zet die op de juiste ingang en kan muziek luisteren. Geen telefoon om uit de broek te halen, geen awkward gesprek met Siri, één klik en het werkt. Vooral in samenwerking met een all-in-one Logitech Harmony-afstandsbediening met daarbij een hub zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Dankzij die hub kun je ook via infrarood bedienbare apparaten, zoals als je televisie en versterker, toevoegen aan je routines. Ideaal. 

De Pop Home knoppen worden nu als POP Smart Button Kit verkocht en werken samen met Homekit. Als gevolg zijn alle apparaten die door Homekit ondersteund worden nu ook onderdeel van het systeem geworden. Op papier klinkt dat fantastisch. De praktijk blijkt weerbarstiger. Als gebruiker moet je kiezen of je je knoppen wilt toevoegen aan Apple Homekit of aan de POP Home Hub. In mijn geval heeft Homekit het voordeel dat ik alles op één plek heb, maar het nadeel dat de Harmony Hub niet meer mee kan spelen. Per saldo is het dus een downgrade. 

Gedoe

Bovendien was het toevoegen van knoppen aan Homekit wel een beetje gedoe. Eerst zag Homekit de hub niet, toen wilde hij de knoppen niet zien, toen bleek dat je een 'Thuis hub' moest toevoegen om het te gebruiken. Een Apple TV van de laatste generatie of een iPad die het huis nooit verlaat en nooit leeg is, kunnen dienst doen als hub. Als je niet toevallig een nieuwe Apple TV hebt is, dat even €165 erbij om het soepel te laten verlopen. Zet je een iPad in, dan werken je knoppen niet meer als iemand die meeneemt of hij leeg is. 

Is je Smart Home helemaal Homekit geörienteerd, werken al je apparaten er mee samen en heb je een recente Apple TV  staan, dan kan het prettig zijn om de knoppen toe te voegen aan Homekit. Voor de rest van ons blijven de Pop Home handige knoppen om te gebruiken in je huis, maar doe dat met de meegeleverde hub. 

Bekijk ook onze eerdere video over Logitech Pop Home:

Meer smarthome-reviews? Volg ons YouTube-kanaal