Tests

Eerste indruk Acer Swift 7: stille en elegante laptop

30 april 2017 19:21

Acers Swift 7 is een lichte, geruisloze laptop, maar is niet bedoeld voor de zware gebruiker.

De Swift 7 is netjes gebouwd en voelt degelijk aan. De scharnier is stevig, waardoor er weinig beweging in het scherm zit. Dit is knap als je bedenkt dat de laptop maar 1,1 kilo weegt en minder dan een centimeter dun is.

Het door ons geteste model maakt gebruik van een energiezuinige i5-processor van Intel. Een voordeel hiervan is dat hij passief gekoeld kan worden. De laptop heeft dus geen ventilatoren en is daarmee geruisloos.

Een nadeel is wel weer dat de chip minder krachtig is. Video’s monteren op deze laptop zal dus vrij lastig worden. Hij heeft twee usb-c poorten, die ook fungeren als oplaadpoort en een 3,5mm koptelefoonaansluiting.

Miniatuurvoorbeeld

Genot om op te typen

Het toetsenbord geeft veel feedback en was tegen onze verwachtingen in een genot om op te typen. Dit in combinatie met het grote trackpad zorgde voor fijne bediening. De behuizing voelde ook erg stevig aan. Bij het typen zat er vrijwel geen flexibiliteit in het toetsenbord. Een nadeel is wel dat de laptop erg gevoelig is voor vingerafdrukken. Vooral de zwarte achterkant zit binnen no-time vol vlekken.

Reflecterend scheerm

Het 13,3 full-hd ips scherm ziet er prima uit: de kleuren zijn mooi en het scherm wordt helder genoeg. Een groot nadeel is alleen wel dat het scherm erg reflecterend is. In direct zonlicht is het scherm lastig af te lezen. Ook is het scherm geen touchscreen, iets wat best had gemogen voor een laptop in deze klasse. De accuduur is voor zijn gewicht prima: in onze testen kwamen we er gemakkelijk een werkdag mee door.

Miniatuurvoorbeeld

De Acer Swift 7 is een luxueuze laptop, die naast dat hij dun en licht is ook nog eens helemaal geen geluid produceert. Het toetsenbord is erg fijn om op te typen. Wel is het goed om rekening te houden met het reflecterende scherm en dat de behuizing erg snel vingerafdrukken laat zien. De Swift 7 is te koop vanaf 1299 euro. 

Volg Bright op Facebook