Tests

Eerste indruk: deze remote maakt je presentaties mooier

15 februari 2017 12:22

We testten de nieuwe presentatie-remote van Logitech waarmee je delen van slides kunt highlighten met lichtbundels en kunt inzoomen.

Logitech lanceerde deze maand een nieuwe 'clicker' voor presentaties: de Spotlight Presentation Remote. De afstandsbediening werkt niet met een bibberige laserpointer, maar met een soort zaklampachtige lichtbundel met twee functies. Je kunt bepaalde delen op je presentatieslides highlighten door met een rondje erop te richten, maar je kunt ze delen ook vergroten tot op pixelniveau. Erg handig voor het uitlichten van details bij (natuur)foto's of schilderijen, maar ook om in te zoomen op specifieke cijfers in grafieken. Jan heeft hem getest en vertelt je zijn ervaringen in ondestaande video:

De Spotlight biedt ook een muisachtige cursor waarmee je video’s kunt starten en links kunt openen. Je kunt het geluid van een video op afstand regelen door Spotlight als een soort dirigeerstokje te bewegen. Naar boven is meer geluid, naar beneden en het geluid dempt. Bovendien kun je tril-alerts instellen, zodat je weet hoeveel minuten je hebt voordat je presentatie klaar moet zijn.

De remote werkt met PowerPoint, Keynote, Google Slides en Prezi voor Windows of Mac OS. Hij is te koop via Logitech en Apple voor 129,99 euro. In maart van dit jaar is Spotlight ook verkrijgbaar bij andere winkels.