Tests

Duurtest: Peugeot Traveller doet naam eer aan

12 januari 2017 09:25

Rutger reed de Peugeot Traveller naar plekken waar nog nooit zout gestrooid is en toch sneeuw ligt.

Lees ook deel 1 en deel 2 van deze duurtest

De Peugeot Traveller is weer terug in Nederland en de volgende Bright duurtester is onderweg (de Opel Zafira). Inmiddels zijn alle kleine onvolkomenheden vergeten en is de Peugeot de auto die ons én een shitload aan spullen veilig en comfortabel dik 3000 kilometer van Nederland naar de sneeuw heen en weer bracht. 

Miniatuurvoorbeeld

Voor de prijsbewuste reiziger: live prijzen van alle tankstations. 

Goede reisauto

Deze bus is geen auto die veel relativering nodig heeft. Misschien moet er wat gebeuren om de prijs (dik €60.000) te verdedigen, maar als reisauto is hij voortreffelijk gebleken. Kan ik voor hetzelfde bedrag drie andere auto's noemen die de klus ook voortreffelijk zouden klaren? Ongetwijfeld. De C4 Grand Picasso zou mijn eerste alternatief zijn. Of een Renault Talisman-station. Of de moeder aller Scandinavië-gangers: de Volvo V90.

Wie lekker wil reizen heeft keuze genoeg, maar elke auto heeft zijn eigen setje voor- en nadelen. De C4 Grand Picasso is iets kleiner dan de Traveller, maar is ook flink goedkoper. De Talisman is comfortabeler, maar een setje zomerbanden mee op de terugweg was niet gelukt. De V90 zou voor hetzelfde geld veel meer stijl, meer comfort en aanzienlijk minder ruimte leveren. 

Miniatuurvoorbeeld

Deze auto bij dit huis: een match. 

Zoek de auto die past bij je reis

Wat deze test vooral opgeleverd heeft is de overtuiging dat een auto een karakter in je reisverhaal is en dat je wellicht daar je auto het beste op kan uitzoeken. Wil je naar de Cote d'Azur om te flaneren? Dan wil je een auto die zit als een stijlvol linnen pak (maar minder snel kreukelt), de Audi TTS bijvoorbeeld. Wil je op wintersport om off piste te avonturieren? Dan zoek je een auto die uitstraalt dat het de gebaande paden mijdt. De Discovery Sport of een A6 Allroad bijvoorbeeld.

Ga je met het gezin naar Zweden om even helemaal niks te doen op een plek waar je nog geen fiets kunt huren en niemand in Gucci loopt omdat dat zo vies wordt in de sneeuw, dan neem je een auto waar je al je entertainment, je slee en je zak aardappelen in kwijt kan, zoals de Peugeot Traveller.  

Lees ook:

De beste auto's waar we in 2016 in reden