Eerste indruk: Motorola Moto Z met clip-on camera én beamer

Eerste indruk: Motorola Moto Z met clip-on camera én beamer

11-12-2016 20:13 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De Moto Z is met mods uit te breiden met onder meer een reservebatterij, Hasselblad-camera én een beamer.

De Moto Z is op het eerste gezicht een vrij doorsnee Android-toestel. Een kleine vingerafdrukscanner op de voorkant en verder veel zwart: een beetje metaal en glas dat tegen een stootje zou moeten kunnen. Achterop blijkt dat we met iets bijzonders van doen hebben. Een koperkleurig plaatje met daarop wat kleine uitstekende bobbeltjes geven aan dat je hier iets op aan kunt sluiten. We testten de 32GB Moto Z en een doos vol mods mee om thuis mee te spelen.  

Speaker en powerpack

De JBL Soundboost-speaker is een handig apparaatje dat je niet hoeft te pairen, maar achterop de telefoon je volume flink kan verhogen. Dankzij de stand kun je ook je telefoon overeind zetten. In de Soundboost zit een eigen accu die je 10 uur muziek geeft. Voor 80 euro heb je deze dikkere speaker achterop je telefoon. Persoonlijk ben ik niet erg onder de indruk van het geluid van de JBL. De verbetering ten opzichte van de prima speakers in de Moto Z rechtvaardigt wat mij betreft niet de extra bulk die je meesleept. 

De Incipio Offgrid Powerpack daarentegen is een regelrechte aanrader. Met minimale extra dikte neem je 2200 mAh meer power mee. Prima vervanging van je standaard achterpaneeltje. Hoewel 75 euro een flink bedrag is voor zo'n kleine accu, hoef je nooit meer met snoertjes te klooien onderweg. 

Hasselblad-camera

De Hasselblad True Zoom is de goedkoopste Hasselblad ooit gemaakt. Voor 249 euro heb je de legendarische Zweedse naam achterop je smartphone staan. Helaas komt de camerakwaliteit niet in de buurt van de professionele camera's van het merk. Ter verbetering van de camera in de Moto Z heb je fysieke knoppen voor de bediening, een 12 megapixel sensor, een betere lens en 10 keer niet-digitale zoom. Die zoom is echt een upgrade, maar voor de fotokwaliteit is de prijs te hoog. 

Beamer

Pièce de resistance is wat mij betreft de Insta Share Projector. Een pico-beamer met ingebouwde accu (die ook je telefoon kan opladen). Je maakt eenvoudig een tweepersoons bioscoop in de slaapkamer met de Insta-share. Maar ook voor een presentatie in klein comité is dit een hele mooie oplossing. Je betaalt met 299 euro meer dan voor de meeste pico-beamers, maar die bieden niet zo veel gemak. 

De Moto Mods maken de smartphone weer leuk. De Moto Z Play is verkrijgbaar vanaf 440 euro. Koop dan meteen die beamer erbij. Anders is er niks aan.