Eerste indruk: schieten op muggen met Bugbuster

Eerste indruk: schieten op muggen met Bugbuster

16-10-2016 09:21 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Met de Bugbuster schiet je muggen en steekvliegen dood met zoutkorrels. Ideaal om je inner Terminator te ontdekken.

Mocht het de komende maanden zo abnormaal warm blijven als nu, dan kun je volgend jaar op net zo'n steekvliegenplaag rekenen als dit jaar. Met de Bugbuster zou je er bijna op gaan hopen. Het is een luchtdrukgeweer dat je met zout vult. Met die zoutkorrels schiet je steekvliegen dood, zonder dat je muur ingedeukt raakt. Eén van de beste ideeën van de afgelopen jaren. Wij kregen een Bugbuster opgestuurd en gingen op jacht. 

Ik had de klamboe al weer opgeruimd toen ik 's ochtends om 5 uur wakker werd van gezoem om mijn hoofd. Even later jeukte mijn pols als een gek, om 5:30 zat ik beneden aan het ontbijt omdat slapen er niet meer in zat. Ik had een moord gedaan voor de Bugbuster die ochtend. Voorop zit een zaklamp met een laser, waardoor je goed kunt richten. Bovenin stop je gewoon keukenzout en knallen maar.

In theorie dan. De eerste Bugbuster die ik probeerde werkte nooit in één keer. Na 1 keer pompen, schoot hij niet. Na een tweede keer wel. Meestal dan. Volgens Bugbuster had ik pech gehad met dit maandagochtendmodelletje. En warempel, het nieuwe wapen dat ik opgestuurd kreeg werkt probleemloos. Het lampje klikt van uit, naar laserdot, naar laserdot met zaklamp en één keer laden is genoeg om te schieten. De grootste uitdaging bestaat uit het vinden van een mug die nog in leven is. Toen ik die eenmaal gevonden had bleek waarom de Bugbuster de vorm van een shotgun heeft. Hij is voor close combat bedoeld, niet voor scherpschutters. Licht het beestje uit, nader tot op een centimer of 10 en KLABAM. Let er wel op of de steekvlieg dood is of bewusteloos, want soms liggen ze redelijk intact op de vloer. Het voordeel van de Bugbuster ten opzichte van een vliegenmepper is dat je geen bloedspetters op de muur krijgt en dat op jacht gaan met een shotgun vele malen leuker is. Ik hoop nog steeds op een versie 2, maar dan eentje waarbij ik vanuit mijn bed coördinaten kan roepen en een op de kast roterend kanon het werk doet. 

Meer artikelen in de rubriek Eerste indruk