Tests

Game van de week: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

1 november 2015 12:15

<p><strong>Het nieuwe Zelda-spel voor de Nintendo-handhelds is vooral leuk als je met z'n drieën speelt.&#13; </strong></p><p></p>

Wat: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
Voor: Nintendo 2DS/ 3DS

In een notendop:

Je zou het bijna vergeten, maar Nintendo's handheld, de 3DS, is nog steeds een zeer belangrijk platform voor de Japanners. En daarvoor is nu een nieuwe The Legend of Zelda uitgekomen met een grote nadruk op multiplayer gameplay met drie spelers.

Yes! Een nieuw, meespelend episch Zelda-avontuur!

Nou, eh, het ligt wel even wat anders. Het betreft hier een multiplayer uitstapje met zeker zijn charme maar wie een Ocarina of Time 3D- of A Link Between Worlds-achtig avontuur verwacht, komt bedrogen uit. Het verhaaltje is flinterdun (iets met het redden van de jurken van een prinses die voor de verandering nu eens niet Zelda heet) en het draait vooral om verschillende kamers van verschillende kerkers door ploegen, samen met twee andere spelers waarbij je elkaar helpt met je krachten en vaardigheden.

Dat klinkt… bekend?

Ja, Nintendo heeft wel vaker multiplayer gefocuste games uitgebracht. Misschien herinner je nog Four Swords (GBA) of Four Swords Adventures (GameCube) waar vier spelers samen op avontuur door Hyrule trokken. Toch zijn er logischerwijs verschillen. Zo kon in je bovenstaande games elkaar, gewoon voor de grap, geniepig tegenwerken en dwars zitten. Dat plagerig genot schittert helaas door afwezigheid in Tri Force Heroes. De hoofdmodus bestaat dus louter uit samenwerken en gedrieën avonturieren. De enige manier om het tegen elkaar op te nemen, is in obligate arena-schermutselingen, maar dat onderdeel kun je meteen weer vergeten.

En als ik in mijn eentje wil spelen?

Dat kan wel, alleen daar is deze game echt niet voor ontworpen. Solitair wissel je namelijk steeds tussen een van de drie Links en dat haalt enorm de snelheid uit de game. Waarom Nintendo er niet voor heeft gekozen de twee andere Links een AI mee te geven en ze aan je zijde te laten knokken, is een raadsel. Maar goed, Nintendo blijft lekker koppig en eigengereid al levert dat niet altijd de beste keuzes op.

En als trio?

Is Tri Force Heroes echt een heel leuk spel. De verschillende kostuums en vaardigheden, het op elkaar klimmen als levende totempaal om bij een hoger gelegen gebied te komen, de puzzels, de vijanden, de boss fights… het is allemaal stuk voor stuk fraai ontworpen en de kerkers bieden genoeg uitdaging, waarbij vooral het verslaan van de boss fights een aangename collectieve bezigheid biedt. Bovendien zijn er verschillende moeilijkheidsgraden en valt er valt alles en nog wat te verzamelen. Voor de puristen is er dus heel wat te halen.

Eindoordeel?

Als multiplayergame is deze Zelda een leuk uitstapje, maar dan wel als je twee trouwe DS-kameraden hebt. Want in je eentje kun je deze game zonder problemen overslaan. Bovendien kun je met een game-exemplaar, drie vrienden en DS-consoles het hele avontuur doorlopen. Een voor allen, allen voor een dus.

Door Jan Meijroos