Tests

Game van de week: Professor Layton en de Doos van Pandora

29 september 2009 12:45

<p><span style="font-weight: bold;">Het tweede deel in de Professor Layton-puzzelreeks is deze week de breinbreker, pardon, game van de week.</span></p>&#13; <p></p>

Professor Layton and the Curious Village was vorig jaar een onverwacht grote hit op de draagbare Nintendo DS. Terecht, want de mix van het verhaal over een professor en zijn assistent in een merkwaardig dorp, met een flinke lading uitdagende logicapuzzels, was zeer geslaagd. Reden voor Nintendo om het tweede deel versneld uit te brengen in het westen (in Japan zijn de ontwikkelaars al met deel vier bezig). Sinds vorige week ligt het in de winkel.

In Nederland was de eerste Layton overigens bovengemiddeld succesvol vergeleken met de rest van Europa. Kennelijk zijn wij niet vies van een puzzeltje. En dat was weer reden om het vervolg geheel te vertalen. Vandaar dat dit spel de titel Professor Layton en de Doos van Pandora draagt. Door de beperkte ruimte op het DS-kaartje is het helaas alleen niet mogelijk om naar Engelse (of nog beter: Japanse) stemmen te schakelen.

Bright-factor: Op welke manieren kun je glazen opstapelen? Welk dierentuindier kan uit het doolhof ontsnappen? Het is eigenlijk gek dat er niet meer games zijn met dit soort visuele logicapuzzels en anderssoortige breinbrekers, aangezien ze heel geschikt zijn voor korte, vermakelijke potjes op een draagbare spelcomputer. Professor Layton wordt zelfs nog leuker doordat zich, naast de puzzels, ook nog een sympathiek verhaaltje ontvouwt, dat zich dit keer op en rond een trein afspeelt. (De genoemde puzzels zijn trouwens te proefdraaien op de site van de game.)

platform: Nintendo DS
prijs: € 40