En je kunt ze winnen👍

Getest: de nieuwe zelfstrikkende Nikes

4 maart 2019 12:59

Bright testte de zelfstrikkende Nike-schoenen Adapt BB. Stop je voet er in en de schoen trekt zichzelf strak. Met een app of de knopjes op de zijkant stel je in hoe strak precies. Heeft deze schoentechniek de toekomst?

In een beroemde scène uit Back to the Future II uit 1989 trekt Marty een paar futuristische Nikes aan, die zichzelf strikken. Een paar weken geleden kwam Nike met een nieuwe versie van zulke zelfstrikkende schoenen. De Nike Adapt BB-basketbalschoen (350 dollar) was binnen mum van tijd uitverkocht. Erwin heeft de zelfstrikkende schoenen getest voor Bright. "Het ontwerp is niet helemaal mijn ding."

Via Bluetooth kun je met een app aanpassen hoe strak de Adapt BB-sneakers moeten zitten. De schoenen zijn daarnaast voorzien van knopjes waarmee je de strakheid ook kan instellen. Het opladen gaat draadloos via een plank, waarmee je ook smartphones kunt opladen. 

In de schoenen zitten meerdere sensoren die in de toekomst nieuwe mogelijkheden kunnen bieden. Met een update van de Nike-app zouden je schoenen dan 'slimmer' kunnen worden. Zo zouden ze je stappen kunnen tellen en bewegingen kunnen meten. 

Sommige van de eerste bezitters van de Nike Adapt BB's kampten overigens met softwareproblemen: ze konden hun linker- of rechterschoen daardoor niet meer koppelen aan de Nike-app.

Bekijk de video-review en laat een reactie achter.

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.

Update: de nieuwe Nike Adapt Huarache