Elektrisch ligbed

Getest: elektrisch 'eiland' Litore One

7 mei 2019 13:20

De Litore One is een kruising tussen een campingbed, een ligstoel, een sloep en een eiland. Rutger testte de elektrische boot.

De Litore One ziet er tussen alle speedboten, zeilboten en ribs uit als een vreemde eend in de bijt. Deels catamaran, deels ligbed. Het is geen boot om van A naar B te varen, maar een boot om een stukje van A verwijderd lekker op het water te dobberen. Op de Starnberger See testten we de boot met de bedenker van het concept, Aleksander Nemec. 

Plek voor minstens 4 mensen

De boot is opgedeeld in twee delen met matrassen, met daartussen een opening waar een verschuifbaar tafeltje in te vinden is. De matrassen hebben een verstelbare rugleuning, waardoor je plat kunt liggen of een beetje overeind kunt zitten. Met vier mensen heb je alle ruimte, met meer past het ook, maar dan wordt het ruziën over de fijnere plekken. 

De essentie van de Litore is dat je op het water dobbert. Ik kan me voorstellen dat als je aan een mooi meertje woont je met de Litore honderd meter van de kust vaart en voor anker gaat voor een paar uurtjes om daarna weer terug te varen. Elektrische aandrijving is voor deze boot dan ook een no-brainer. De nieuwe Torqeedo 1103S zorgt voor voortstuwing zonder motorgeluid. Het bereik van ongeveer 40 kilometer als je 5 km/u vaart is dan ook meer dan genoeg voor een boot als dit. 

Tafeltjes en zonnescherm

Goedkoop is de Litore One niet per se. Hij kost afhankelijk van je uitvoering rond de 13.000 euro. Je kunt variëren met bekleding, verschillende tafeltjes (bier, wijn, champagne) en een zonnescherm die je boot nog meer op een drijvend eiland doet lijken.  

De eerste bestellingen voor de boot zijn binnen en vooral afkomstig van resorts aan het water die ze in de verhuur willen doen. De eerste klant is een resort aan het Sobota-meer in Slovenië

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getest: elektrische buitenboordmotor Torqeedo