Lithium-ion in je kozijn

Slimme Luxaflex-gordijnen werken nu met accu's

29 mei 2019 15:52

De slimme Luxaflex-gordijnen hebben nu de mogelijkheid om stroom van een accu te krijgen. Rutger gooide de batterijen de deur uit en testte de accu in zijn kozijn.

De slimme Luxaflex Powerview-gordijnen hadden twee tekortkomingen: ze luisteren niet altijd naar de afstandsbediening en je moest per gordijn een set van twaalf penlites installeren. Had je goede batterijen, dan gingen ze een paar maanden mee. Maar had je goedkopere batterijtjes, dan stond je elke 6 weken nieuwe penlites in je kozijn te drukken. De clip waarmee de batterijhouder vast zat aan het kozijn was ook nogal broos. 

Bestaande en nieuwe eigenaren van een Powerview-systeem kunnen nu kiezen voor een oplaadbare accu. In 4 uur zijn ze weer helemaal vol te laden als ze leeg zijn. Verkrijgbaar in grijs, zwart en wit. Die is met de meegeleverde lader eenvoudig op te laden. En hij zit ook nog eens magnetisch aan twee stalen klemmen vast. Veel beter dan het oude systeem. 

Nog steeds luisteren de gordijnen niet altijd naar commando's vanuit de app of de afstandsbediening aan de muur. Maar het verwisselen van de batterijen is in ieder geval verleden tijd.

De installatie is een eitje: niet ingewikkelder dan bij de oude batterijhouder. Nu is het afwachten hoe lang ze het volhouden. Ze hangen inmiddels ruim een week en de app geeft aan dat ze nog steeds helemaal vol zijn. Hij zou het een jaar vol moeten houden.

Vervangen batterijen door accu's

Ikea

Ikea komt later dit jaar met slimme, gemotoriseerde rolgordijnen. De Zweedse woonketen stelde eerder dit jaar de introductie uit omdat het nog verbeteringen wil doorvoeren.