Beeld © Bright
Beeld © Bright
Smartphones

Review OnePlus 7: is deze upgrade groot genoeg?

29 mei 2019 19:35

Bram testte de nieuwe OnePlus 7. Wat is er nieuw? En wat zijn de verschillen met de duurdere OnePlus 7 Pro en de eerdere OnePlus 6T?

OnePlus onderscheidt zich al jaren met mooie Android-toestellen voor een goede prijs. Ook de OnePlus 7 is met 559 euro weer heel redelijk geprijsd. Jammer is wel dat de verschillen met de OnePlus 6T minimaal zijn. Qua uiterlijk zijn ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ook de hoeveelheid RAM, opslagruimte en de batterij zijn hetzelfde gebleven. De processor en met name de veel snellere vingerafdrukscanner zijn wel een flinke verbetering.

Aanmerkelijke grotere verschillen zien we tussen de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro (709 euro). De notch ontbreekt bij de de 7 Pro, omdat het grotere toestel is uitgerust met een popup-selfiecamera. En omdat het display bij de 7 Pro 90 keer per seconde ververst in plaats van 60 keer, is het scherm van de high-end telefoon veel prettiger om naar te kijken.

Bekijk de videoreview

Meer gadgetreviews? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Ben jij een Bright-fan? Doe mee aan onze enquete

Kijk ook: Google Pixel 3A

Bright is vol van vernieuwing. Altijd op zoek naar het vernuft in digitale technologie. Naar de gamechangers en de eye-openers. Naast het technieuws testen we tech voor je op YouTube, geven we Bright Tips, onderhouden we de Bright Stuff-koopgids en maken we de Bright Podcast. Op RTL Z en RTL 7 zie je ons in Best of Bright. Bright is het grootste techkanaal in Nederland op YouTube, Instagram én Facebook. Volg jij ons al?