Stijlvol sporthorloge

Getest: sportieve smartwatch Polar Ignite

19 augustus 2019 19:02

Polar is bekend van zijn serieuze sporthorloges. Dat ze serieus zijn, merk je aan de functies, maar ook aan de vorm. De meeste horloges van het merk verraden meteen dat ze niet onder een driedelig pak horen. De nieuwe Ignite is daar een uitzondering op. Daarom testen we deze sportieve smartwatch.

De eerste indruk is positief. Met zijn ronde scherm en zijn frisse witte bandje, is het een stijlvol ding om de pols. Het bandje voelt wat goedkoop aan en heeft van dichtbij ook geen luxe uitstraling. Gelukkig kun je die vervangen met elk standaard horlogebandje van deze maat. 

Het scherm ziet er minder fraai uit dan dat van bijvoorbeeld een Apple Watch, maar dat is logisch voor de prijs. De accuduur is wel een stuk beter. Als je de GPS niet gebruikt, moet je er 5 dagen mee kunnen rondlopen. Bij niet al te intensief gebruik tik je eenvoudig de drie dagen aan. Omdat de Polar Ignite ook nuttige informatie over je slaapritme kan geven, is het wel lastiger om te bedenken wanneer je het ding dan moet opladen.

De accuduur is ook zo goed omdat het scherm niet altijd aan staat en met de nodige tegenzin tot leven komt. Breng je arm omhoog en je moet een volle seconde wachten totdat je de tijd in beeld ziet. 

Goede slaapfuncties

De slaapfuncties van de Ignite zijn opvallend uitgebreid. Nightly Recharge meet hoe goed je herstelt van je trainingen en of je vandaag voluit moet gaan of beter een hersteldagje kan pakken. Je slaapherstel en je Autonome Zenuwstelsel-herstel worden gemeten en bepalen of je er weer vol tegenaan kan. Probeer je niet mee te doen met de Olympische Spelen, dan heb je meer aan de Sleep Plus-stages. Het is superleuk om te zien welke slaapfases je zoal doorlopen hebt (licht, diep, REM). Zo krijg je een beter beeld van wanneer je goed geslapen hebt en welk effect die avond doorhalen met vrienden of tot 2 uur Netflixen heeft op je slaapkwaliteit. 

Maar de Polar Ignite is er natuurlijk vooral voor de sporter. Hij kan je suggesties doen voor workouts die gebaseerd zijn op hoeveel je kunt handelen. Daarvoor kijkt het horloge zowel naar je eerdere prestaties als hoe goed je hebt geslapen. Van alle smartwatches die ik geprobeerd heb is dit degene die het meest volledige beeld krijgt van hoeveel ik gesport heb, hoeveel ik bewogen heb en wat ik 's nachts gedaan heb. Het is daarom een ideale hulp voor wie meer wil weten van zijn prestaties of gewoon meer wil sporten zonder tegen een muur op te lopen.

Je kunt het horloge vanwege zijn looks en zijn functies dus de hele dag om hebben. In bed, onder de douche, bij het hardlopen, in het zwembad en op een feestje.

App met heel veel info

De app geeft je vreselijk veel informatie, maar doet dat niet in de meest fraaie interface. Je moet bovendien leren waar je je informatie moet halen als je geen getraind bewegingsdeskundige bent. Maar hoe langer je in de app zit, hoe meer je je afvraagt hoe dit allemaal kan voor een relatief klein bedrag. 

De Polar Ignite kost 199 euro en is daarmee een stuk duurder dan de Fitbit Versa (130 tot 160 euro), maar ook een stuk goedkoper dan de Fitbit Ionic (269 euro) en de Apple Watch Series 3 (299 euro).

Wie een hardcore trainingshorloge wil zonder de hardcore-look, heeft met de Polar Ignite een goede compagnon, die meer met je meedenkt dan de meeste concurrenten. 

Kijk ook: Wat is de beste betaalbare smartwatch?

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews