Review Arlo Audio: slimme deurbel zonder camera
Ding dong, wie is daar?

Review Arlo Audio: slimme deurbel zonder camera

26-08-2019 16:54 Laatste update: 16:54

Arlo heeft een slimme deurbel gemaakt. Maar in tegenstelling tot de concurrentie zit er geen camera in. Is dat handig? Of juist niet?

Nest en Ring zijn de bekendste bouwers van cameradeurbellen. Feitelijk zijn het deurbellen en beveiligingscamera's in één. Het nadeel daarvan is dat als je deurbel uitkijkt op de openbare weg je er niet mee mag opnemen. Nu kun je het opnemen uitzetten, maar daarmee verlies je natuurlijk ook direct functionaliteit waar je wel voor hebt betaald. Ding dong, daar is de oplossing: de Arlo Audio-deurbel. Een bel die samenwerkt met de camera's van het merk. Je kunt dus een Arlo-camera erbij kopen en die in een hoek hangen waardoor hij niet op de openbare weg gericht is. Zo heb je dezelfde functionaliteit zonder de wet te overtreden. 

Net als de concurrentie kun je ook spreken met de bezoeker via een app. Zo kun je bijvoorbeeld een bezorger vragen een doosje achter het huis te zetten. Of één van de vooraf opgenomen berichten af te spelen. Sterker nog: de bezoekers kunnen ook een bericht achterlaten als jij er niet bent. 

Draadloos door ingebouwde accu

Installatie is eenvoudig. Vooral omdat de Arlo een ingebouwde accu heeft en dus niet per se bedraad aangesloten hoeft te worden. Je kunt er voor kiezen om je deurbel wel op de bestaande gong aan te sluiten, maar hij krijgt dan geen voeding. Dus zul je af en toe je deurbel moeten opladen. Onhandig, want die tijd heb je dus even geen deurbel.

Wij hebben ook de draadloze gong meegetest. Een klein apparaatje dat je overal in huis in een stopcontact kunt pluggen. Indien nodig kun je er meerdere installeren. 

Smart home

Potentieel is de Arlo-deurbel ook een handige trigger voor smart home-toepassingen. Arlo-camera's zijn al wel als trigger te gebruiken in bijvoorbeeld IFTTT. Bij het zien van een persoon op de oprit kan hij dan bijvoorbeeld je buitenverlichting schakelen. Bij indrukken van je bel de verlichting in de hal zachtjes aanzetten zou ook sjiek kunnen zijn.

De Arlo kan bovendien al waarnemen dat er beweging is voordat de knop is ingedrukt. In feite is het een bewegingsmelder én een deurbelknop. Dat geeft ook aardige opties om een buitenlamp aan te zetten nog voordat iemand op de knop heeft gedrukt. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat je met IFTTT, Google Home of Alexa dat in kunt stellen. 

Flexibele oplossing

Om de Arlo-deurbel te kunnen gebruiken heb je minimaal de deurbel en de hub nodig. Wie al camera's heeft van het merk, hoeft die niet apart aan te schaffen. Heb je die niet, dan ben je honderd euro kwijt voor een Pro-basisstation. De deurbel zelf kost 90 euro, de gong heb je voor 70 knaken. 

Gezien de integratiemogelijkheden van de camera's is de Arlo een fraaie en flexibele oplossing voor je slimme huis. Grootste nadeel is de accu, die het lang doet gelukkig, maar toch af en toe opgeladen moet worden.

Voor wie geen Arlo-camera's heeft of wil is ook de aanschafprijs van de hub een potentiële dooddoener. Wie deze al in huis heeft of toch al wilde kopen heeft met de Doorbell een toffe toevoeging. 

Kijk ook: review van Nest Hello

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews