Xtorm USB Power Hub Edge

Getest: verdeeldoos voor op je bureau van Xtorm

1 januari 2020 15:51

De Xtorm USB Power Hub Edge is een kastje dat je laptoplader en de laders voor je telefoon, tablet of ander USB-gevoed apparaat kan vervangen. Rutger probeerde hem.

Als laptopgebruiker zou je best een tweede oplader willen hebben. Eentje achter de bank, eentje op het bureau op werk. Maar gezien je daar al snel een paar tientjes voor kwijt bent (of in het geval van Apple soms 85 euro) is dat een prijzige wens. Zeker als bij het overstappen naar een andere laptop je lader wellicht overbodig wordt.

De Xtorm USB Power Hub Edge is met 89 euro dan niet meteen een koopje, maar heeft wel een paar serieuze voordelen. Je kunt er niet alleen je laptop mee opladen (als die USB PD ondersteunt en 60W lust), je hebt dan ook nog eens drie poorten extra. Om via Quick Charge 3.0 USB twee andere apparaten te voeden of met een USB-C aansluiting van 30W nog een vierde.

Zo zou ik het snoertje voor de Apple Watch, de iPhone en de MacBook Air aan kunnen sluiten op dit apparaat en ze alle drie tegelijk opladen. Ook handig voor op reis dus. In totaal kan het apparaat 90W leveren. Dus als je vier apparaten tegelijk laadt, zal de snelheid iets naar beneden gaan. 

Ook rechtop

Met een standaardje kun je het apparaat ook rechtop gebruiken. Dankzij een anti-slipvoetje blijft hij aardig op zijn plek staan, al was een inkeping voor de stand geen overbodige luxe geweest. Het meegeleverde netsnoer is maar een meter lang. Praktisch voor in de tas.

Wie wat verder van een stopcontact zit, zal het snoertje moeten vervangen. Om je laptop op te laden zul je sowieso nog een stekkertje moeten kopen die de USB-C uitgang aankan. 

Wie overweegt een extra of vervangende oplader voor zijn laptop te kopen, zou zeker de vergelijking moeten maken met deze Power Hub. Die geeft, zeker voor de Mac-gebruiker, meer functionaliteit voor minder geld.  

USB-C: let hier op als je kabels koopt