Tien miljoen dollar ingezameld voor iPhone-horloge
Nieuws

Tien miljoen dollar ingezameld voor iPhone-horloge

vrijdag 11 mei 2012 11:19

De Pebble, een horloge dat via Bluetooth communiceert met je iPhone, heeft via Kickstarter maar liefst 10 miljoen dollar opgehaald.

De Pebble is een horloge waarop je kan zien wie er belt of welke muziek er op je telefoon op staat. Voor Android zijn er al langer dit soort horloges te koop. De bedenkers van de Pebble schakelden crowdfundingsite Kickstarter in om een soortgelijke polsklok te maken die naast Android ook geschikt is voor de iPhone. Dat bleek een schot in de roos. Alle 85 duizend Pebbles zijn sinds donderdag uitverkocht. Goed voor meer dan 10 miljoen dollar aan 'funding'.

Met nog zeven dagen te gaan is dit het succesvolste Kickstarter-project ooit. Het is alleen nog mogelijk om voor een donatie van 1 dollar je in te schrijven voor de nieuwsbrief over het project. Pebble verbetert het oude record van de nieuwe oldschool adventuregame van Tim Schafer, die 3,3 miljoen dollar wist in te zamelen.

Het bluetooth-horloge met e-ink display kan binnenkomende telefoongesprekken, mailtjes en andere notificaties laten zien. Daarnaast kan je door je muziek zoeken en beschikt het uurwerk over een trilmotortje. Door de beperkingen van iOS is het niet mogelijk sms’jes op het horloge te tonen, terwijl dat bij Android wel kan.

De Pebble krijgt ook allerlei apps die via bluetooth zijn binnen te laden. Zo is er een exclusieve samenwerking met de Runkeeper-app zodat hardlopers hun die app kunnen starten en stoppen en stats kunnen zien op hun pols.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

En ze hadden maar 100.000 dollar nodig :D

 

Hij ziet er goed uit en ik denk dat een groot succes word aangezien de grote animo die er voor is.

Offtopic:
Tonie, waarom link je niet direct naar de website van pebble of de kickstarter pagina. Ik ga er vanuit dat als ik pebble klik naar de site ga en niet een artikel uit het verleden. Ik mis sowieso de bron vermelding onderaan een artikel hier op bright.

 

We linkten naar een eerder stuk over Pebble dat op bright stond. Maar je hebt gelijk, ik heb de link aangepast

 

Oja, en bronnen linken we altijd in de tekst.

 

Ik zie nu ook dat hij voor android telefoons geschikt is, waarom word dat niet vermeld? Er staat alleen dat er soortgelijke horloges zijn die voor android geschikt zijn.

 

In de link zat een foutje, is verbeterd. Android heb ik nu ook vermeld

 

Top, bedankt voor het aanpassen!

 

Er bestaat toch al een dergelijk horloge? De i'm Watch werkt bovendien met zowel Android, iOS, Bada, Symbian, Windows en Blackberry via Bluetooth tethering.
http://www.imwatch.it/nl-en/

 

Nieuwsbrief