Tijd is geld bij de Time/Bank
Nieuws

Tijd is geld bij de Time/Bank

vrijdag 05 augustus 2011 14:23

In Den Haag en Maastricht is een bank geopend zonder kelderende koersen. Betalen doe je met je tijd en inzet.

Nederland heeft een nieuwe bank. Eentje zonder euro's of buitenlandse valuta. Bij de Time/Bank betaal je in tijd. Groepen in individuen kunnen er een uurtje het gebruik van hun vaardigheden of kennis als valuta gebruiken. 
Een tekst vertalen, een fotograaf helpen met zijn archief, de fietstaxi rijden, lokale tips aan een toerist geven, belastingaangifte doen. Dat zijn een aantal voorbeelden van diensten waar de een tegenaan hikt terwijl de ander er zijn hand niet voor om draait. De wereldwijde Time/Bank maakt uitwisseling mogelijk.

De Time/Store aan de Hogewal 1-9 in Den Haag geeft de online opererende Time/Bank een fysieke winkel. Daar kun je alleen met een Hour Note betalen. Die verdien je met een uurtje inzet op een vlak van jouw keuze. Met die Hour Note kun je net als bij de virtuele Time/Bank diverse diensten kopen, maar ook gewoon goederen. De Time/Store heeft gewoon jam, elpees, tijdschriften of een krant in de schappen liggen.

De Hour Note is binnen Nederland ook inwisselbaar bij het Nutshuis in Den Haag, MU in Eindhoven, Casco in Utrecht en Witte de With en NAI in Rotterdam. NAi Maastricht/Bureau Europa heeft op 27 juli ook een Time/Store geopend.  

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Dus het idee van de film In Time bestaat al, interessant

 

Leuk.. Hoe zit t met de betrouwbaarheid van dit soort add's ?..

Homepage;
3e reactie/add

"I am looking for a foreigner who wants to be a co- investor with me and who wants to invest in Ethiopia in Agricultural Business. I can facilitate the entire process such as land and investment related issues. Any one who is interested can send email to me at eshetuyimer@yahoo.com or contact me at Time/bank."

Hier krijg ik dus een "onderbuik" gevoel bij!

Leuk of beter Super idee maar -1 voor de (voorlopige?) uitvoering

 

Noppes, keitjes, lets, zegt het je al iets, of ben ik te oud? Kortom, oude mislukte systemen in een nieuw jasje. Verdiep je nou eens in de onderwerpen Ingeborg, zo moeilijk is het niet.

 

wat zijn we weer lekker positief, atheistus.....zoals gebruikelijk

 

We hadden ook een peer-peer bank. Boober. Die is ook jammerlijk tenonder gedaan.

 

BTW?

 

Ging de belastingdienst bij noppes ook niet moeilijk doen?

 

Ja klopt en ook terecht. Het is natuurlijk gewoon een betaalmiddel.

 

Nieuwsbrief