Tip voor de volgende vrijmibo: usb-katapult voor Angry Birds
Nieuws

Tip voor de volgende vrijmibo: usb-katapult voor Angry Birds

zondag 12 augustus 2012 16:09

Angry Birds op de computer spelen wordt nog leuker met deze usb-slinger die het gevoel van de katapult in de game simuleert.

Een computerspel is veel cooler als je virtuele voorwerpen op het scherm met nagemaakte voorwerpen in het echt kan bedienen, dachten twee studenten van het Deense Copenhagen Institute of Interaction Design. Ze hebben daarom een speciale usb-katapult met force feedback gemaakt voor het spelen van Angry Birds.

De slinger in Angry Birds op het scherm volgt precies die op de tafel naast de computer. De studenten gebruiken onder meer een gehackte gemotoriseerde fader, zoals die ook in audiomixapparaten wordt gebruikt, en een aangepaste Arduino-controller.

Eigen software zorgt ervoor dat de slinger samenwerkt met het populaire computerspel van Rovio, compleet met een TNT-box voor speciale vogeltrucs. Dit is een project voor de klas over 'tactile feedback'. Een ruime voldoende, dunkt me.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief