Tips

Top 5: beste nieuwe gamegadgets van CES 2018

14 januari 2018 23:20

Wat waren de coolste nieuwe game-gadgets op 's werelds grootste techbeurs CES?

1. Razer Mamba HyperFlux

Razer – vooral bekend van de fraaie, lichtgevende muizen en dito toetsenborden – komt met een nieuw staaltje indrukwekkende game-techniek: een muis die zonder batterij (!) oplaadt via een muismat. De Razer Mamba HyperFlux wordt van stroom voorzien via speciale muismat; de Razer Firefly HyperFlux. Deze zorgt voor ononderbroken stroomvoorziening aan de muis. 

De Mamba HyperFlux maakt daarnaast gebruik van de door Razer ontwikkelde Adaptive Frequency Technology (AFT) om ‘voor een superieure signaalsterkte’ te zorgen. Deze technologie scant het draadloze signaal tussen de muis en computer en schakelt automatisch over naar het sterkste signaal binnen het frequentiebereik van 2,4 GHz. De muis is daarnaast voorzien van een optische 5G-sensor met een waarnemingsvermogen van 16.000 dots per inch (DPI). Goedkoop zijn de muismat en de muis samen niet: 280 euro.

2. Vortx

Het is eigenlijk best wel een maffe gadget: de Vortx van Whirlwind FX is een boxje die je aansluit op je PC en deze blaast wind in je gezicht, afhankelijk van de game die je aan het spelen bent. Nu is deze 4D-benadering van gaming niet nieuw. Philips bracht jaren geleden al een complete set uit met licht, geluid en geur, en de de Nederlandse start-up Sensiks brengt met zijn 'sensory reality pods' in combinatie met VR het complete pallet aan zintuiglijke waarnemingen tot leven.

Vortx richt zich alleen op wind maar de game-makers hoeven zelf niets te doen of toe te voegen aan hun game, en dat is uniek. Vortx kent eigen algoritmes die de actie op het scherm herkennen en daar de wind op aanpassen. Speel je een game met een winters landschap, dan zal het boxje koude lucht naar je toe blazen. Bevecht je de demonen in de hel tijdens een potje DOOM dan zal bloedhete lucht je gezicht verwarmen. 

3. Hyperkin Ultra Game Boy

De Game Boy van Nintendo - wie is er niet groot mee geworden? Er komt nu een remake over deze remake van het bedrijf Hyperkin. De Ultra Game Boy kun je nu via USB opladen en heeft een aluminium behuizing. Naast de mogelijkheid om oude cartridge-games af te spelen zijn er ook aanvullende features. Zo krijgt het apparaatje een slot voor een sd-kaart waarmee gebruikers 8-bit muziek kunnen exporteren. Daarnaast wil Hyperkin samenwerken met Little Sound DJ om de Ultra Game Boy te voorzien van software om eigen muziek te componeren.

Miniatuurvoorbeeld

4. MSI Optix MPG27CQ gaming monitor

MSI is een grote speler in de markt van gamelaptops, - pc’s, moederborden en andere computer-onderdelen. Het Taiwanese bedrijf komt nu met een gebogen 27 inch scherm met speciale rgb-ledverlichting. Het scherm kent een contrast van 3000:1 en is in staat 2560 x 1440 pixels op 144 Hz te draaien. De rgb-strip kent zogenaamde Gamesense-software van Steelseries. Middels de leds kan tijdens gaming (extra) info over combo’s, munitie en levensenergie gecommuniceerd worden met de speler. En het ziet er natuurlijk erg cool uit. 

5. Blade Runner: Revelations voor Lenovo Mirage Solo

Jippie! Na heel lang wachten op een nieuwe Blade Runner-film, krijgen we nu eindelijk eens weer een nieuwe Blade Runner-game. De laatste stamt alweer uit 1997 en was een redelijk briljant point-and-click adventure van Westwood Studios (waar al die fijne Command & Conquer-games ook  vandaan kwamen). Het nieuwe spel wordt vooralsnog exclusief voor de Lenovo Mirage Solo VR-headset en gaat gebruik maken van WorldSense; de nieuwe position-tracking technologie van Google. Blade Runner: Revelations wordt een launchgame voor de standalone Lenovo Mirage Solo. 

5 beste gadgets van CES 2018