Tips

Vernieuwde FaceApp verandert je in een hipster

4 augustus 2017 14:57

Het populaire FaceApp is een betaald abonnement gestart voor extra effecten, maar die zijn het nog niet waard.

FaceApp, de bekende app voor iOS en Android waarmee je gezichten kunt veranderen, heeft een update gekregen. Naast de bekende mogelijkheden om gezichten te verouderen, te verjongen of te laten lachen, is er nu ook een stijlen-sectie.

De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om het resultaat zo realistisch mogelijk te maken. Omdat de resultaten vaak erg grappig (en soms eng goed) werd FaceApp eind april ineens een hype. Nu proberen de makers er geld mee te verdienen, door een abonnementsmodel te introduceren.

Tientje per jaar voor extra stijlen

Deze Pro-versie is op verschillende manieren te betalen. Een maandelijks abonnement kost je 1,99 euro per maand of jaarlijks een tientje. Eenmalig betalen kan ook, dan kost het maar liefst 22 euro. Met de Pro-versie krijg je extra filters, koop je advertenties weg en verwijder je het watermerk van de app.

Vooralsnog zijn er vier extra stijlen die je aan selfies kunt toevoegen. Drie daarvan zijn een soort beautyfilters, maar het verschil in resultaat is vaak minimaal. Daarnaast is er nog een hipster-stijl, waarmee je een baard krijgt die bij je gezicht past. Leuk, maar er zijn ook genoeg gratis alternatieven in de appwinkels te vinden.

In Bright TV besteedden we eerder aan Meitu, een andere populaire app voor gezichtsfilters:

Volg ook ons YouTube-kanaal