Tips

Top 5: nieuwe games voor Nintendo Switch

13 januari 2017 11:52

De Nintendo Switch verschijnt al over anderhalve maand. Vijf trailers tonen de games waar wij het meest naar uitkijken.

Vanochtend werd bekend dat Nintendo's nieuwe spelcomputer Nintendo Switch vanaf 3 maart te koop is, voor 300 dollar. (Volg onze Facebook-pagina voor onze hands-on.) Ook toonde Nintendo allerlei nieuwe games voor de console, die zowel thuis als onderweg te gebruiken is. Onze vijf favorieten op een rij.

Super Mario Odyssey

Voor het eerst sinds Super Mario Sunshine voor de GameCube komt er weer een Mario-game waarin de besnorde loodgieter zich in een open wereld beweegt. Super Mario Odyssey speelt zich niet af in het vertrouwde Mushroom Kingdom; we zien Mario bijvoorbeeld in een soort New York (New Donk City) tussen de normale mensen lopen. Vertrouwd ogende, kleurrijke levels zijn er ook, maar dit belooft één van de raarste Mario-games ooit te worden. Komt rond de feestdagen uit.

'Legend of Zelda: Breath of the Wild'

De eerste Zelda-game die in HD-ontwikkeld wordt, en de eerste échte open-wereld Zelda. Hoewel je in bijvoorbeeld The Wind Waker al redelijk vrij door de wereld kon varen, bepaal je in Breath of the Wild zelf welke kant je op gaat, welke dungeons je als eerste speelt. Het is de grootste Zelda-game tot nu toe, en de grootste game die samen met de Nintendo Switch verschijnt op 3 maart.

Splatoon 2

De eerste Splatoon verraste met een twist op het multiplayer-shooter-genre: verfgeweren. Of eerder inktgeweren: een soort octopus-kinderen nemen het tegen elkaar op en wie het grootste deel van de arena in zijn kleur spuit, wint. Deel 2 gaat op die voet verder met nieuwe arena's en wapens. Verschijnt in de zomer.

ARMS

Sinds de Wii heeft elke Nintendo-console een rare game rond bewegingen, en op de Switch ontbreekt die niet. ARMS is een vreemde boksgame waarbij de personages armen met springveren hebben, die spelers besturen door met de Switch Joy-Con-controller in beide handen boksbewegingen te maken. Verschijnt in de lente.

1-2-Switch

Een nieuw soort party-game waarbij spelers recht tegenover elkaar staan en elkaar op allerlei manieren te snel af moeten zijn door sneller te drukken, de slaan, te dansen of muziek te maken met hun controller. Dat kan heel geinig worden, zeker omdat je de Switch overal mee naartoe neemt en 1-2-Switch daarmee de eerste Nintendo-game van dit soort is dat je zelfs in het park zou kunnen spelen. Komt op 3 maart uit.

Meer over de Nintendo Switch:

Nintendo Switch verschijnt op 3 maart, kost 300 dollar

Nintendo legt ouderlijk toezicht hilarisch uit

Commentaar: Nintendo Switch heeft eigenzinnigheid als kracht