Tips

Top 5: beste gadgets voor de wintersport

3 januari 2017 14:16

Het wintersportseizoen is weer gestart. Deze vijf gadgets zijn handig op de piste.

Helm met Beats-koptelefoon (€260)

Het Zweedse POC maakt stijlvolle helmen voor skiërs en boarders. De POC heeft geïntegreerde Beats by Dre-hoofdtelefoons in de oorwarmers. Het is een bedraad systeem. Nadeel is dat je een (demontabel) koord door je jas naar je telefoon moet leiden. Voordeel is dat je niet nóg een batterij hebt op te laden en warm te houden. 

Miniatuurvoorbeeld

Smith Optics I/OX Turbo Fan (€ 270)

Voor de brildragers onder ons: dit is een skibril die je over je gewone bril kunt dragen en beide condensvrij kan houden. De naam zegt het al: er draait een kleine ventilator in je bril. Vergelijk het met het uitwasemen van de voorruit van een auto. De accu gaat 6 uur mee, maar hoeft niet constant in gebruik te zijn. Een dagje op de skihelling houd je dus makkelijk vol. 

Miniatuurvoorbeeld

360Fly 4K-camera voor 360-video (€600)

Doei GoPro, hallo 360Fly. Juist met wintersport heeft een 360-graden-camera meerwaarde. Overal om je heen is actie, dat vang je eenvoudig met deze 4K-camera. Heb je voor je reguliere vakantiefilmpje liever een 16:9 beeld, dan kun je met 1 druk op de knop de camera ook inzetten als traditionele action-cam. Met behulp van een app op je smartphone kun je de 360-graden-video ook livestreamen.  

Miniatuurvoorbeeld

Verwarmde inlegzooltjes met remote (€175)

Last van koude tenen in je skischoenen? Met Thermacell kun je met een druk op de knop van de afstandsbediening de warmte opvoeren in je inlegzooltjes. Handig natuurlijk, wel nóg een accupakket om op te laden elke nacht. De accu's moeten vier intensieve wintersportseizoenen meegaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Walkie-talkie in je helm (€125)

Heb je een goed zittende helm, maar mis je hippe features? De Outdoor Technology Chips 2.0 bluetooth-speakers kun je in je helm monteren. Met een eenvoudige druk op je oor kun je het apparaat bedienen. Opeens heb je muziek, telefoon en zelfs de mogelijkheid om Siri te gebruiken. Met een app kun je de Chips ook inzetten als Walkie-Talkie. Als je vrienden bereik hebben op de piste, dan kun je eenvoudig contact met ze leggen.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zonder ski-ervaring binnen no-time de piste af met Snooc  

De gadgets van snowboarder Erik Bastiaansen

Maak kans op een robotstofzuiger

We geven een Neato-robotstofzuiger weg op onze Facebook-pagina. Like Bright en deel dit bericht om kans te maken.