Tips

Nieuwe Google-app stelt geliefden gerust dankzij locatiedelen

5 december 2016 17:49

De app 'Vertrouwde Contacten' maakt het mogelijk om anderen te laten weten waar je bent. Dat stelt gerust.

De bedoeling is dat je Vertrouwde Contacten gebruikt om familie en vrienden te laten weten dat je veilig bent. Dat schrijft Google op zijn blog. Met de app voeg je een 'vertrouwd'-status toe aan je belangrijkste geliefden. Zij kunnen dan jouw activiteit zien, bijvoorbeeld of je recent hebt bewogen en online bent geweest. Zo zien ze snel of het goed met je gaat.

Als je je onveilig voelt, kun je jouw actuele locatie met vertrouwde contacten delen. Is iemand ongerust over jou, dan kan hij of zij jouw locatie aanvragen. Gaat alles goed, dan kun je de aanvraag negeren. Lukt het je niet om binnen een bepaalde tijd te reageren, dan wordt de locatie automatisch gedeeld. Dat werkt ook als je offline bent of als de accu leeg is. De geliefden bepalen dan zelf hoe ze kunnen helpen.

De app is duidelijk bedoeld ter geruststelling als je bijvoorbeeld op een lange wandeltocht gaat of 's nachts nog naar huis moet. En natuurlijk voor noodsituaties. Volgens Google kun je het delen van je locatie altijd stop zetten en je vertrouwde contacten veranderen. De app is hier gratis te downloaden voor Android.