Tips

Top 5: apps voor Samsung Gear VR

20 december 2015 12:38

De beste apps voor de virtual reality-bril van Samsung.

Samsung zet goede stappen in de wereld van virtual reality zet. De Gear VR-headset kost nog maar 99 euro en werkt met de Galaxy S6 (Edge) en de Galaxy Note 5. De Gear VR biedt een virtual reality-ervaring, zonder dat er draden aan te pas komen. Tijdens Bright Day kon je hem al proberen. En voor wie er zelf één bezit, zijn deze apps 'must-haves'.

1. Land's End

Als de makers van Monument Valley iets nieuws maken, is onze aandacht getrokken. Nadat ze één van de beste mobiele games ooit maakten, zijn ze aan de slag gegaan met Land's End. Dit spel is er speciaal voor de Gear VR en kost 8 euro. Qua kleur en vormgeving lijkt Land's End ook wel wat op Monument Valley. Je begeeft je in een droomachtige wereld waar je kunt rondlopen en puzzels moet oplossen. Dat doe je door naar punten in de omgeving te kijken, er komt verder geen controller aan te pas. Hoewel virtual reality nog in de kinderschoenen staat, weet ustwo, zoals de ontwikkelaar van Land's End heet, direct één van de beste ervaringen te bieden.

2. Titans of Space

Het heelal is een plek van verwondering. Dat bewees Carl Sagan al met zijn Pale Blue Dot-verhaal. Ook het internet staat vol met video's die de grootse oneindigheid proberen over te brengen. Virtual reality is een nog betere manier om je heel klein te voelen in het heelal en je tegelijk wat te leren. Dat doet de gratis app Titans of Space ook met een korte rondleiding door de ruimte. Het is niet hyperrealistisch, maar wel een mooi voorbeeld van wat er met VR mogelijk is.

3. Dead Secret

Mensen die niet snel koude rillingen krijgen van spannende films, moeten Dead Secret eens proberen. In dit mysterie moet je uitvinden wie Harris Bullard heeft vermoord. Dat doe je door geheime brieven te lezen en puzzels op te lossen. Je speelt in een oud, verlaten huis. Maar is er echt niemand of staat er iemand achter je?

4. Ikarus

Dat virtual reality niet per se vanuit jouw oogpunt hoeft te werken, bewijst het spelletje Ikarus. De vader van het hoofdpersonage wordt ontvoerd en jij moet erachteraan. Dat doe je door uit de handen te blijven van robots en kleine puzzels op te lossen. De gratis app houdt je ongeveer tien minuten zoet, maar is zeer charmant en biedt een VR-ervaring in derde persoon die je nog niet veel ziet.

5. AltSpaceVR

De toekomst van chatrooms of sociale media ligt misschien wel bij dit soort initiatieven. AltSpaceVR biedt een virtuele ontmoetingsplek waar je met anderen kunt afspreken om te praten, video's te kijken of webbrowsers kan delen. Het beste is dat AltSpaceVR cross-platform werkt, zodat je ook kunt afspreken met iemand zonder Gear VR (maar bijvoorbeeld met een Oculus Rift of HTC Vive). De app is momenteel nog in gesloten alpha-fase, waarvoor je je kunt opgeven.

Verder

Naast deze vijf apps zijn er al behoorlijk wat gave apps voor de Gear VR te downloaden. Dat gaat van een virtuele luxe kamer om Netflix te kijken tot ruimteshooters en 360-graden foto-apps. Het begin is er.