Tips

App van de Week: Airmail voor Mac

15 juni 2013 18:00

<p><strong>Airmail is een knappe, snelle mail-app voor Mac die vooral voor de gebruikers van Sparrow als een warm bad voelt.</strong></p><p></p>

De standaard Mail-app voor de Mac is zeker sinds de verbeteringen die in Lion en Mountain Lion doorgevoerd werden een uitstekende client. Toch is er heus ruimte voor alternatieven, bewees de lichte, snelle en mooie mail-app Sparrow. De ontwikkelaar werd echter door Google opgekocht, waardoor de ontwikkeling van de app sinds vorig jaar stil ligt. Airmail is in dat gat gesprongen en met succes, het is een fijne, mooie en complete mail-app.

De app heeft, net als Sparrow, twee verschillende weergavemogelijkheden. In beide weergaven is links plaats voor meerdere e-mailadressen. Die staan mooi als bolletjes onder elkaar, waarbij het adres van de huidige account steeds verticaal onder het bolletje staat. Daar naast staat de zijbalk die verschillende mappen en tags per e-mailadres weergeeft, die vanuit de app prima te beheren zijn.


De compacte weergave van Airmail, met rechts een nieuw bericht

Daar naast staat de berichtenkolom. In de compacte weergave houdt het daar op en moet je dubbelklikken om een bericht te lezen. In de brede weergave worden berichten en langere conversaties rechts van de berichtenkolom weergegeven. Wisselen tussen compact en breed kan snel met de pijltjestoetsen.

Je kunt je berichten in Airmail ook filteren, op bijvoorbeeld conversatie, bijlage of alles van een de geselecteerde afzender. Ook fijn is dat als je Airmail fullscreen gebruikt, een nieuw bericht alsnog zijn eigen losse venster krijgt. Dat is in de standaard Mail-app voor Mac niet het geval; daar is tijdens het schrijven van een nieuw bericht de rest van de app niet te gebruiken.


De brede weergave van Airmail

Airmail heeft verschillende thema's waar je uit kan kiezen. De kleur van bovenbalken en nieuwe berichten kan veranderd worden. Ook de berichtenkolom heeft veel verschillende thema's, waarbij de avatars van afzenders bijvoorbeeld rond of vierkant worden weergegeven.

Airmail ondersteunt ook Dropbox: bijlagen bij nieuwe mailtjes worden automatisch naar de dienst geüpload, de link komt in het bericht. De app ondersteunt veel standaarddiensten als Gmail, iCloud, Google Apps en IMAP-mail. Ook met e-mailadressen van bijvoorbeeld een eigen site kan Airmail prima overweg. Aan ondersteuning voor Exchange-mail wordt volgens de ontwikkelaar nog gewerkt.


Airmail kent verschillende weergavemogelijkheden

Airmail is echt een uitstekende mail-app met een fijn, aanpasbaar uiterlijk en fijne gebruikservaring. Je kan instellen hoeveel vermogen de app mag gebruiken, wat je in het gebruik wel kan merken, zeker wanneer je meerdere drukke mailadressen toevoegt. Zeker door de fijne zijbalk met snelle toegang tot mappen en tags is Airmail een prima alternatief voor zowel de standaard Mail-app als Sparrow.

download Airmail voor Mac (€1,79)