5 games om je uren mee te vermaken
Appreview

5 games om je uren mee te vermaken

23-08-2018 07:51 Laatste update: 02-12-2018 20:34

Nina Verberne

Heb je toevallig nog een vakantie in het vooruitzicht, maar zie je nu al op tegen de reis? Of sta je geregeld te wachten tot de bus of trein er is? Vermaak jezelf dan met een van deze 5 games. Voor je het weet ben je op plek van bestemming en heb je niet eens door gehad dat je zo lang onderweg was.

1. Super Sharp

De app Super Sharp begrijp je direct. Wat je op je scherm ziet is papier en jouw vinger is het mes dat het papier moet snijden. Maar op zo’n manier dat er een stukje papier precies op het juiste plekje valt in zo min mogelijk snedes. Dat klinkt makkelijk en de eerste levels is het dat absoluut ook, maar hoe verder je in het spel komt, hoe lastiger het wordt! De game heeft in totaal 120 levels die stuk voor stuk gemaakt zijn met het minimalistische design.

Prijs: 2,29 euro

Beschikbaar voor: iOS

Pluspunten: Super makkelijk dus je komt er lekker in, maar het wordt steeds lastiger waardoor je je hersens aan het werk moet zetten om zo scherp mogelijk te snijden.

Minpunten: Niet beschikbaar voor Android, suf!
Waar voor je geld: Ja, 2,29 is een prima bedrag voor 120 levels. 

Super Sharp:

2. Hidden Folks

Een van de mooiste spelletjes die er zijn, komt gewoon van Hollandsche bodem: Hidden Folks. De app staat bomvol zwart-wit getekende zoekplaatjes waarbij je moet zoeken naar personen, dieren en voorwerpen. Alles op de tekening kun je aantikken om te kijken of het voorwerp waar je naar zoekt er toevallig achterligt. 

Extra tof: alle geluidjes die je hoort, zijn zelf ingesproken. Als je de persoon of het voorwerp hebt gevonden dan hoor je 'pling'. Maak je een tent open, dan hoor je 'zip, zip, zip', tik je op een slang in een boom dan hoor je 'sssssslis'. In de app zitten maar liefst 960 verschillende geluiden.

Prijs: 3,99 + 4,49 euro

Beschikbaar voor: iOS & Android

Pluspunten: De app is echt ontzettend mooi gemaakt. De tekeningen, de geluidjes en het zoeken is ook lastiger dan je had verwacht. 

Minpunten: Je moet eerst een zoekplaat oplossen voordat je toegang krijgt tot de volgende. Dus als je iets niet vindt, moet je blijven zoeken en kan je niet alvast door.
Waar voor je geld: Absoluut - voor jong en voor oud zeer vermakelijk.

Hidden Folks:

3. Monument Valley 2

Als je House of Cards hebt gekeken, is de kans groot dat je Monument Valley kent. Het is namelijk een spel dat Frank Underwood in seizoen 3 speelde. Net als bij Monument Valley 1, is ook bij Monument Valley 2 het doel om de onderdelen van het doolhof zo te kantelen en te draaien zodat er nieuwe perspectieven ontstaan waarmee je het kind-karakter naar het moeder-karakter kunt brengen. Of in sommige levels een route waarmee ze elkaar moeten helpen om naar een bepaald punt te komen. Sluit jezelf af door naar de bijpassende muziek te luisteren. Pas alleen wel op want voor je het weet heb jet het hele spel uitgespeeld!

Prijs: 5,49 euro

Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Prachtige app. De graphics zijn fantastisch mooi en de muziek die erbij is gekozen past ook perfect.

Minpunten: Als je eenmaal bezig bent, speel je het spel relatief snel uit. Heb je versie 1 nooit gedownload? Dan kun je die nog gaan spelen, anders moet je wachten tot een volgende versie. 
Waar voor je geld: Zeker weten.

Monument Valley 2:

4. Frost

Frost is een prachtig puzzelspel met een haast meditatieve muziek op de achtergrond. In het spel is het de bedoeling dat de kleur van bepaalde lichtdeeltjes de stip vullen. Dit doe je door met je vinger er overheen te swipen en zo de lichtdeeltjes te verplaatsen. Als de bal gevuld is, ben je klaar met het level. De eerste levels van Frost zijn makkelijk, maar ook voor dit spel geldt: de levels worden steeds moeilijker. Er komen meer ballen, meer kleuren en meer lichtdeeltjes. Verderop in het spel raak je jouw invloed op de lichtdeeltjes helemaal kwijt en moet je de route ervan bepalen met behulp van andere lichtdeeltjes. 

Prijs: 5,49 euro
Beschikbaar voor: iOS

Pluspunten: Prachtige app, rustgevend en ideaal om jezelf mee te vermaken in trein of bus.

Minpunten: Een betere uitleg zou wel handig zijn geweest in deze app.
Waar voor je geld: Nee, als er een duidelijkere uitleg bij had gezeten wel. Maar ik vond dit nogal ingewikkeld. 

Frost:

5. Ridiculous Fishing

Nog een app van Nederlandse bodem is Ridiculous Fishing. De app is ontzettend populair en dat komt omdat-ie zo lekker simpel is. Wat moet je doen? Je gooit je hengel los, vist de vissen op en vervolgens gooi je ze in de lucht en schiet je ze weer neer. Hiervoor krijg je vervolgens geld en daarmee kun je weer beter vismateriaal kopen. Easy does it!

Prijs: 3,49 euro + 2,69 euro

Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Lekker makkelijke app, iedereen kan dit zo spelen.
Minpunten: Extreem verslavend om te spelen.
Waar voor je geld: Ja.

Ridiculous Fishing:

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.