Plannen voor gevorderden
Appreview

Plannen voor gevorderden

29-11-2018 14:12 Laatste update: 02-12-2018 13:20

Nina Verberne

December is voor veel mensen de drukste maand van het jaar. Dan kan je de boel maar beter een beetje strak plannen - en dat lukt ook met deze 5 apps. Ook handig voor het nieuwe jaar!

1. LouLou app

Een dobbelavond voor Sinterklaas, een etentje op derde kerstdag of een heel familieweekend... Wil je iets afspreken met een vrienden of familie, maar wordt dat in de Whatsapp-groep altijd één grote chaos? Want: die kan niet, die doet het liever op een andere dag en die kan wel, maar dan alleen 's middags. En vervolgens wordt er weer overheen gepraat en heb je nog geen afspraak staan (herkenbaar!). Gelukkig kan LouLou helpen. LouLou is een datumprikker-app die je in een WhatsApp-groep gooit. Iedereen kan via de link aangeven welke dagen hij tijd heeft. Hierdoor heb je een goed overzicht en kun je supersnel een datum prikken. Nu alleen nog maar hopen dat er een moment bij zit dat iedereen kan!

Prijs: Gratis. 
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Je hoeft alleen maar in te loggen met je naam - geen gedoe met profielen aanmaken.
Minpunten: Soms moet je wel iedereen achter de broek aanzitten dat ze LouLou invullen!
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

2. Calendars by Readdle

De app Calendars is een supergebruiksvriendelijke en overzichtelijke agenda app. De app synchroniseert met je iCal of Google Calendar en zet alles direct over in je nieuwe agenda. Je kunt kiezen uit verschillende overzichten: dag, week, maand of chronologische volgorde. In een oogopslag zie je precies wat er die dag nog op je agenda staat. Ook kun je simpel ‘to do’s’ toevoegen. Deze worden aan je dag-schema toegevoegd zodat je een mooi overzichtelijk schema hebt. Een afspraak missen met deze app is haast onmogelijk.

Prijs: Gratis, voor het ontgrendelen van alle functies betaal je eenmalig 7,99 euro.
Beschikbaar voor: iOS
Pluspunten: Onwijs fijn dat er een weekoverzicht in deze app zit. Zo zie je in één keer wat je die week allemaal op de planning hebt staan.
Minpunten: Het toevoegen van een afspraak is wel even een kleine puzzel. Zo denk je dat je telkens op bijvoorbeeld 14:00 tikt, maar pakt-ie automatisch het aantal minuten waarin je de afspraak aanmaakt. Je moet dus zelf even :00 aantikken!  
Waar voor je geld: Als je op zoek bent naar een fijne agenda is het absoluut de moeite waard om voor de extra functies te gaan. Op deze manier kun je taken toevoegen en mensen uitnodigen voor je agenda’s. 

3. Ike 

De app Ike is gebaseerd op de organisatiemethode van de 34e Amerikaanse president, Dwight ‘Ike’ Eisenhower. Hij ontwikkelde een prioriteitenmatrix, het Eisenhower-schema genoemd. Deze prioriteitenmatrix bestaat uit vier kwadranten die ontstaan door twee tegenstellingen tegenover elkaar te zetten: belangrijk versus onbelangrijk en dringend versus niet dringend. De app doet precies hetzelfde. Het gaat er dan ook om hoe belangrijk en hoe dringend je taak is. Je geeft een taak een bepaalde prioriteit als je deze toevoegt. Dit doe je door het plus-tekentje in te drukken en de taak naar het gewenste kwadrant te slepen. Doordat de app nogal speels en vrolijk is vormgegeven, is het toekennen van prioriteiten een stuk makkelijker. De taken kun je toevoegen aan lijsten die je een naam kunt geven zoals ‘Thuis’ en ‘Werk’. Ook kun je (spraak)notities en afbeeldingen toevoegen aan de taken. Met Ike word je de president in het managen van je taken en je agenda. 

Prijs: Gratis, voor het ontgrendelen van alle functies betaal je eenmalig 2 euro.
Beschikbaar voor: Android
Pluspunten: De app maakt het invoeren van taken leuk en makkelijk door de vrolijke kleurtjes en het fijne design.
Minpunten: Het is jammer dat de app niet geconnect kan worden met een agenda-app. Op deze manier krijg je een nog mooier overzicht van alles wat je die dag te doen staat.
Waar voor je geld: Ja, voor 2 euro ontgrendel je alle mogelijkheden van de app en kan je non-stop taken toevoegen. 

4. Timepage

De app Timepage is een app van Moleskine (de stationary en agenda specialist). De app laat je in chronologische volgorde zien wat er op je agenda staat. Dat allemaal in je favoriete kleur. Door op de dag te klikken, krijg je een uitgebreider overzicht van je plannen te zien en zelfs een overzicht van het weer.  Weet je meteen of het slim is om een paraplu mee te nemen als je naar een afspraak gaat.

Prijs: Gratis uitproberen, daarna betaal je voor 1 maand 1,99 of je betaalt 12,49 voor een jaar.
Beschikbaar voor: iOS
Pluspunten: De app is bijzonder mooi vormgegeven. Je krijgt spontaan zin om allerlei afspraken in te plannen.
Minpunten: Ik mis een overzicht van bepaalde agenda’s. Door te swipen en je vinger op een kleurtje te houden, krijg je wel even overzicht te zien, maar zodra je je vinger loslaat ben je dat overzicht kwijt.
Waar voor je geld: Als je helemaal digitaal wilt gaan is 12,49 een prima bedrag. Maar vind je het toch fijn om een papieren agenda ernaast te hebben, zou ik voor een andere, goedkopere app kiezen.

5. Any.Do

Any.Do is misschien wel de meest bekende app uit dit lijstje, maar is het de hype waard? Net zoals bij andere agenda-apps kun je supermakkelijk je agenda overzetten. Je krijgt dan een maandoverzicht te zien met daaronder je dagelijkse taken. Persoonlijk ben ik niet echt fan van een maandoverzicht. Ik vind een weekoverzicht fijner. Wat wel weer handig is aan de app is dat-ie je takenlijstje combineert met je agenda. Op deze manier kun je makkelijk prioriteiten stellen. Als je een premium abonnement kiest, kun je gebruik maken van herinneringen die aan een locatie zijn gekoppeld en dat is absoluut een topfunctie als je geregeld vuilniszakken of vaatwastabletten vergeet te kopen. Deze functie geeft je namelijk een melding zodra jij in de supermarkt staat. Een boodschap vergeten wordt zo bijna onmogelijk. 

Prijs: Gratis, maar een betaalde versie kost je 2,08 euro bij 12 maanden of 3,99 euro per losse maand. Voor deze prijs ontgrendel je de onbeperkte dagelijkse planner, speciale thema’s, locatie-gebaseerde herinneringen en 100gb.
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: De locatiegebaseerde functie die je in een betaald abonnement krijgt.
Minpunten: Ik mis echt een weekoverzicht.
Waar voor je geld: Nogal aan de prijzige kant als je niet vaak genoeg gebruik gaat maken van de extra functies zoals dus die locatiegebaseerde herinneringen. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.