Laadnetwerk Ionity groeit: ook Kia doet mee
Elektrisch rijden

Laadnetwerk Ionity groeit: ook Kia doet mee

23-09-2019 15:07 Laatste update: 15:08

Wie elektrisch wil rijden heeft met de nieuwe generatie auto's nog maar één uitdaging: in het buitenland vinden van snelladers. Het Ionity-netwerk moet dat gaan oplossen en naast BMW, Daimler (Mercedes), Ford, Volkswagen en Porsche is nu ook Kia ingestapt.

Op dit moment zijn er twee soorten elektrische auto's: Tesla's en alle andere. Niet omdat Tesla de auto's zoveel beter kan bouwen, maar omdat ze eigenaar en exploitant zijn van het beste snellaadnetwerk ter wereld. Dankzij de Tesla Superchargers is elektrisch rijden in een Tesla bijna stressloos. Er zijn genoeg superchargers en de navigatie bedenkt slim een route voor je met de meest efficiënte laadstrategie. Maar de grote autobouwers spannen nu samen om een nog beter netwerk te maken: Ionity. 

Als het netwerk er staat kun je met elke auto met de standaard CCS-aansluiting snelladen en vermoedelijk zal net als bij Tesla in de navigatie ook een laadstrategie meegenomen worden. Op dit moment zijn er nog maar 140 stations in Europa, maar dat worden er al snel 190. Nederland heeft er nu twee en dat worden er vijf.

Het laadnetwerk is in 2017 opgezet en Kia heeft zich net ingekocht. Als de automerken een beetje doorzetten kunnen ze binnen een paar jaar zorgen dat er nog maar één soort elektrische auto is, waarmee je overal kunt komen zonder te stressen over waar je moet laden en hoe lang. 

Volg al onze updates over elektrische auto's

Review: elektrische Mercedes EQC

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's