De beste binge-apps voor serielovers
Appreview

De beste binge-apps voor serielovers

08-10-2019 09:37 Laatste update: 11-10-2019 09:15

Nina Verberne

Series, films, documentaires. We zijn er gek op. Iedereen doet tegenwoordig aan bingewatchen maar aangezien we allemaal zoveel kijken is ’t soms nogal lastig te onthouden waar je die acteur ook alweer van kende, bij welke aflevering je was gebleven en of je die film niet toch al had gezien. Deze apps helpen een handje.

1. MijnSerie 

Wat ik als frequente bingewatcher fijn vind, is het bijhouden van al mijn series op één plek, zodat ik precies weet waar ik met welke serie ben gebleven zonder een aflevering over te slaan en per ongeluk een spoiler zie. De app MijnSerie helpt je daarbij. Allereerst vul je in welke series je volgt, dit doe je door op naam te zoeken en deze toe te voegen. Het fijne aan deze app is dat je ook Nederlandse series kunt toevoegen. Denk aan Love Island of Familie Kruys. Via je dashboard kun je precies zien welke afleveringen van series je nog moet kijken om weer helemaal bij te zijn. Ietwat confronterend is je profiel, waar je precies kunt zien hoeveel dagen, uren en minuten je achter je (tv-)scherm hebt gezeten… 

Prijs: Gratis. Voor 2,29 euro heb je toegang tot MijnSerie Plus. Je krijgt dan toegang tot acteur-pagina's en krijgt dan geen advertenties te zien.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app heeft het hele Nederlandse serie aanbod, waardoor je écht álles kunt bijhouden. Superfijn, want veel apps zijn Engels en daarin vind je dan weer niet je favoriete Nederlandse series.
Minpunten: De app werkt soms een tikkeltje traag of íets te nauwkeurig, waardoor je, als je wilt aangeven dat je één heel seizoen hebt gekeken, je vaak op de afleveringen pagina terechtkomt en je weer terug moet tikken. Vooral als je jouw persoonlijke tv-gids aan het inrichten bent, is dat nogal irritant. 
Waar voor je geld: Absoluut!

2. IMDb app

Als serie-freak mag deze niet ontbreken op je telefoon. Zit je een serie te kijken en kun je maar niet plaatsen waar je de acteur uit de serie (of film) nog meer van kent, dan is IMDb je beste vriend. Zoek de serie (of film) op en je krijgt direct alle ins & outs over de film te zien. Wie er allemaal in mee speelt, trailers, foto’s en hoeveel sterren de serie (of film) gemiddeld krijgt. Daarnaast vind je in de app ook nog een nieuwsgedeelte terug, zodat je precies kunt zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op filmgebied.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Écht alle films en series en bijbehorende informatie vind je terug in deze app. Welke films eraan zitten te komen, welke series populair zijn, wie erin meespeelt, etc. Daarnaast kun je films en series beoordelen, waardoor je een persoonlijke aanbeveling krijgt in de app. 
Minpunten: De app is nogal overweldigend met alle informatie die erin terug te vinden is.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

3. Film NL app

Geen idee wat je moet kijken omdat je praktische alle streamingdiensten hebt uitgespeeld? Dan kun je film.nl raadplegen. In deze app geef je aan welke genres je interessant vindt, op welke streamingdiensten je een abonnement hebt en welk televisiepakket je hebt. De app schotelt je vervolgens een lijstje voor met potentiële films om te kijken. Helaas zaten er in mijn aanbevolen lijstje geen films waarvan ik dacht: wow, dit had ik zelf niet kunnen bedenken. Sterker nog: ik vond ze niet bij mijn genre passen of had ze al gezien.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het idee van de app is leuk, echter vind ik de uitvoering iets minder (zoals hieronder uitgelegd).
Minpunten:  Het voorgeschotelde lijstje valt echt compleet buiten mijn smaak. Daarnaast is het vervelend dat je niet kunt aangeven wat je al gezien hebt om zo je lijst uit te dunnen en dat de app je beter leert kennen en dus een betere inschatting kan maken. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

4. Movie Trivia

Ervan overtuigd dat jij dé filmkenner bent? Speel dan Movie Trivia. Je kunt kiezen uit verschillende jaartallen of genres. Vervolgens krijg je een aantal foto’s te zien en een reeks letters waarbij jij met de letters de filmnaam moet spellen. Goed geraden, dan krijg je een paar extra coins waarmee je films kunt skippen die je écht niet weet. 

Prijs: Gratis. Al komt de app met behoorlijk wat advertenties die in de weg zitten en die je helaas niet kunt wegkopen. Wel kun je ‘coins’ kopen waarmee je hints kunt scoren. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: In de app zit een flinke mix aan films, waardoor het een uitdaging blijft om de film te raden. 
Minpunten: De advertenties die behoorlijk over de letterbalk geplakt zijn of die je móét kijken voordat je aan een nieuw genre of decennium begint.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

5. Netflix Party

Woont je partner of seriebuddy niet in de buurt, maar willen jullie wel samen een Netflix-serie kijken? Dat kan met de extensie voor je Chrome browser. Zo kun je al chattenderwijs je commentaar geven op de serie terwijl je deze aan het kijken bent. Zo lijkt het net alsof je samen op de bank zit en een film kijkt, alleen gebeurt nu alles digitaal. Fijn aan deze app is dat je niet zelf moeilijk hoeft te doen met het matchen van de juiste timing. Je creëert een party, deelt de link met de persoon met wie je wilt kijken en voilá; de extensie doet de rest. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: Chrome browser.
Pluspunten: Op deze manier kun je overal waar je bent samen naar je favoriete serie of film kijken. Ideaal als je samen een serie aan het kijken bent en je beiden niet kunt wachten!
Minpunten: Het beeldscherm van de serie of film die je kijkt wordt wel verkleind, dit moet je dus niet erg vinden. Daarnaast moet je altijd via je computer kijken en kan je dit niet op je televisie kijken. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.  

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.