Elektrische auto's

Tip: expo over de geschiedenis van de elektrische auto

9 oktober 2019 18:41

In de tentoonstelling 'De geschiedenis van de elektrische auto' die woensdag in Den Haag is geopend, is deze ontwikkeling van elektrisch rijden te zien.

Het lijkt alsof de elektrische auto iets is van de laatste jaren. Niets is minder waar. De elektrische auto was tot ongeveer 1920 een alledaags verschijnsel. Veel stedelijke taxibedrijven reden met elektrische auto's. Daarna won de fossiele brandstofauto terrein en speelde de elektrische auto amper nog een rol in de Nederlandse mobiliteit. Tot 2012, toen begon de e-auto aan z'n opmars.

Sinds 2012 maakt elektrisch rijden een pijlsnelle comeback. Het aantal elektrische voertuigen neemt jaarlijks flink toe en inmiddels kent Nederland zelfs de hoogste laadpaaldichtheid ter wereld.

2019 zou wel eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan als het jaar waarin elektrisch rijden definitief doorbreekt. De Tesla Model 3 is de best verkopende auto van Nederland, de Europese auto van het jaar is de elektrische Jaguar i-Pace en Volkswagen pompt miljarden in de elektrische ID.3, die de opvolger moet worden van de Golf.

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur in het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag. De toegang is gratis en de expo is te zien tot en met februari 2020.

Kijk ook: hoe bevalt de Tesla Model 3?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'4 miljoen elektrische auto's in Nederland in 2035'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Laat elektrische auto's op eigen rijstrook wél 130 km/u rijden'