App je nieuwe wintergarderobe bij elkaar
Appreview

App je nieuwe wintergarderobe bij elkaar

29-10-2019 11:22 Laatste update: 01-11-2019 11:24

Nina Verberne

Het is voorlopig gedaan met die warme herfstdagen. Een prima excuus om jezelf op een nieuwe wintergarderobe of toch gewoon een lekkere warme trui te trakteren. Deze apps helpen je met shoppen.

1. LIKEtoKNOW.it

Als je vaak op Instagram zit en op zoek bent naar inspiratie, dan ben je de app LIKEtoKNOW.it vást wel eens tegengekomen. LIKEtoKNOW.it is een platform waarop grote bloggers, influencers en andere fashionista's foto's van zichzelf plaatsen waarbij ze de items die ze dragen promoten. Scroll jij dus door Instagram en zie je een linktoknowit tag en een outfit waarvan je denkt: hé, die moet ik hebben, dan hoef je van deze post alleen maar een screenshot te maken. Vervolgens ontvang je in de LIKEtoKNOW.it app alle items die op de foto staan met een linkje naar de webshop. Shoppen was nog nooit zo makkelijk! 

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Ben je zelf een heuse fashionista? Dan kun je met de app LIKEtoKNOW.it geld verdienen. Je ontvangt dan een klein percentage wanneer iemand het item koopt dat jij hebt gepromoot. Da's mooi, want dat kan jij het vervolgens weer uitgeven aan iets leuks nieuws.
Minpunten: Met de komst van Instagram shopping is LIKEtoKNOW.it een beetje overbodig geworden. Veel modemeisjes plaatsen nu een foto op Instagram en taggen daarin het item vaak al met het merk. Je bent dan nog maar een paar klikjes verwijderd van de daadwerkelijke webshop waar je die begeerde broek of niet-te-missen laarzen kan kopen. Gemakkelijk én gevaarlijk.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

2. United Wardrobe

United Wardrobe is een soort van Marktplaats alleen dan gespecialiseerd in kleding. De app zit bomvol tweedehands kleding die vaak nog zo goed als nieuw is, voor scherpe prijsjes. Je kunt items liken zodat je ze in de gaten houdt, soms biedt de koper namelijk korting aan als iets langer online staat. Score! Maar je kan ook personen volgen waarvan je vindt dat ze leuke items verkopen, zo word je direct op de hoogte gesteld als diegene weer iets nieuws online zet. Sinds dit jaar betaal je trouwens alleen commissie over de vraagprijs, voorheen deed je dit ook over de verzendkosten waardoor je vaak íets duurder uit was. Daarnaast heeft United Wardrobe regelmatig dagen waarop je geen commissie hoeft te betalen - houd deze dus in de gaten! 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: Overzichtelijke shop. Goed zoeksysteem en betalen kan met onder andere iDeal, PayPal en je creditcard. Daarnaast krijgt de verkoper pas uitbetaald zodra jij je item hebt ontvangen. Ben je al heel lang op zoek naar een bepaald item? Sla dan jouw zoekopdracht op, door een trefwoord, een maat, een kleur en een prijs in te voeren. Op het moment dat iemand een advertentie plaatst die matcht met jouw zoekopdracht, krijg je direct een melding of een mail!
Minpunten: Toen ik mijn online winkeltje had, kreeg ik vaak de vraag of ik foto's wilde maken waarop ik het item aan had, terwijl ik juist alles op hangers en op de grond had gefotografeerd. Dus mocht je aan de slag gaan, dan is dit een tip waar je rekening mee kunt houden.
Waar voor je geld: De app zelf is gratis en als je zelf items gaat verkopen kun je een fijn zakcentje verdienen.

3. Should I Wear It? (SIWI)

Sta je in de winkel en heb je geen idee of die mooie jurk nu wel hip genoeg is of dat-ie je staat? Of heb je leuke gympies gekocht en combineer je ze thuis met je favoriete pantalon en twijfel je aan deze nieuwe look? Dan is deze app je redder in nood. In de app kun je namelijk looks uploaden die jij zelf hebt samengesteld en je kunt aan andere gebruikers vragen wat ze ervan vinden. Alleen jíj kan de resultaten zien, dus mocht nu iedereen je look negatief hebben beoordeeld, weet je dat je misschien beter af bent met een andere keuze. 

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS. 
Pluspunten: Je kan gebruikers ook uit twee verschillende looks laten kiezen. Ideaal als je twijfelt wat je naar een feestje aan moet trekken. Ga je voor glamoureuze look of toch voor een iets bescheidener jurkje? 
Minpunten: De app is onlangs door een bekende blogger Andy Torres, bekend als Stylescrapbook op de markt gezet, dus er zitten nog niet zo heel veel mensen op de app. Daarnaast vind ik het nogal een grote stap om mijn telefoonnummer in te vullen - inloggen met bijvoorbeeld je Facebook-account is al veel laagdrempeliger. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

4 . Vestiaire Collective

Het kopen van dure designerkleding is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar op Vestiaire Collective kun je hele mooie vintage designerparels scoren. Per dag komen er heel wat nieuwe items online. En die items komen er niet zomaar, ze gaan allemaal door de kwaliteits- en echtheidcontrole. 

Puilt je kast wel uit met designer items en wordt het tijd voor een grote schoonmaak? Dan kun je je oude liefdes via Vestiaire Collective verkopen. Met een mobiel verkopersformulier zet je een item binnen enkele minuten online. Je maakt een foto en vult de informatie aan. Wanneer je het verkoopt, wordt het gecontroleerd op echtheid en dan pas naar de koper verstuurd. Daarna zal je je geld ontvangen. 

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Op zoek naar iets specifieks? Maak een ‘waarschuwing’ aan en ontvang realtime meldingen wanneer het item op de site wordt geplaatst.
Minpunten: De items zijn niet altijd zo flatteus gefotografeerd dus je moet wel goed zijn in het zoeken naar de pareltjes. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

5. Google Lens

Ken je dat, dat je iemand een prachtige jas ziet dragen, maar dat je geen idee hebt welk merk het is? Of dat het Max Mara blijkt te zijn, dus dat je een goedkoper alternatief zoekt? Dan kan Google Lens je helpen. Het lijkt een beetje op Shazam, maar in plaats van dat je een liedje scant, scan je een product, wat het ook is, schoenen, jassen, shirtjes of vintage items. Je richt de camera op het item waar je naar op zoek bent, tikt op het shopping karretje en voilà Google schotelt je direct een lijst met het juiste item of goede lookalikes voor. Behalve met kleding werkt het ook met meubels, producten en planten. Handig!

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: Android.
Pluspunten: Naast het zoeken van een bepaald product of alternatieven daarvoor, biedt de app nog meer handige mogelijkheden, zoals het direct vertalen van teksten of het scannen van een tekst van papier dat direct naar tekst in de app wordt omgezet. 
Minpunten: Momenteel alleen voor Android-gebruikers beschikbaar. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.