Toch iPad voor in je binnenzak?
Nieuws

Toch iPad voor in je binnenzak?

woensdag 14 maart 2012 15:10

Een anonieme hoge pief van Samsung beweert dat Apple toch met een 7 inch iPad bezig is. Het zoveelste onzinverhaal of de eerste zet van post-Jobs Apple?

Het is niet voor het eerst dat er geruchten opduiken over een kleinere iPad. Deze keer dus uit de mond van een anonieme hooggeplaatste Samsung-medewerker tegenover een Zuid-Koreaanse krant. Interessant, want Samsung is naast Apple’s concurrent ook leverancier van belangrijke onderdelen als iPad-displays, processors etc. Steve Jobs heeft al eens op zijn manier laten doorschemeren niet zo bijster geïnteresseerd te zijn in een kleinere iPad. Hoewel Jobs z’n mening ook heus wel eens wilde bijstellen

Waar of niet, wat zijn nou de praktische voor- en nadelen van een kleinere iPad? Persoonlijk zie ik het niet zo snel gebeuren en wel om een simpele reden: pixels. Welke resolutie ga je in een 7 inch display stoppen? De nieuwe iPad die Apple vorige week onthulde, heeft precies hetzelfde maat scherm als de vorige twee, maar het aantal pixels is verviervoudigd. Fysiek blijven knoppen dus even groot, voor je ogen zien ze er alleen dubbel zo scherp uit. Maar neem je bijvoorbeeld de resolutie van een iPad 2 en duw je die in een 7,85 inch display, worden knoppen, tekst, afbeeldingen etceterea dus fysiek kleiner. Ook scherper, maar klopt het dan allemaal nog wel? 

Bovendien kun je jezelf afvragen waarom Apple dit überhaupt zou willen. De iPad is nog steeds een gigantisch succes en het is niet echt des-Apples om op maat te concurreren. Zo gaat Apple het steeds breder wordende aanbod van concurrerende smartphones nog steeds succesvol aan met slechts één enkel toestel per jaar.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Die pixels maken nu net helemaal niks uit. Juist omdat zowel 2048x1536 als 1024x768 werkt, zal zeg 1600x1200 op 7 inch ook wel werken. Alleen mag ie wel wat smaller. Die suggestie in jullie plaatje gaat niet in de binnenzak passen, en dat is bij 7 inch wel het criterium: de mannen-jas-binnenzak.

Ik pak voorlopig de Asus 370, 1280x800 op 7 inch, wel IPS, en maar 299 euro. Stomme 10-inch PLANKEN.

 

Mooi. Dat wordt dus m'n iPad 1 inruilen voor de mini-iPad. De 'gewone' iPad vind ik altijd wat te log. Zo'n tussenmaat lijkt me ideaal.

 

Nieuwsbrief