Toch samen wii'en met de nieuwe Nintendo Wii U-gamepad mogelijk
Nieuws

Toch samen wii'en met de nieuwe Nintendo Wii U-gamepad mogelijk

woensdag 06 juni 2012 08:21

De Wii U maakt toch gamen met twee van de gamepads met touchscreens tegelijk mogelijk. De Nintendo-console verschijnt voor de kerst

Nintendo heeft dinsdagavond tijdens de gamebeurs E3 in LA gezegd dat er toch met twee van de nieuwe Wii U-gamepads is te spelen. Tot nu toe zei het Japanse bedrijf dat de Wii U-spelcomputer slechts een enkele van de nieuwe controllers ondersteunde. Alle games die Nintendo tot nu toe liet zien - ook die in LA - werken nog maar met één Wii U-gamepad, plus tot vier Wii-remotes.

Nintendo is dus nog druk bezig de ondersteuning voor twee gamepads te regelen. De Wii U werkt overigens ook met de Nunchik, klassieke controller en de Wii Balance Board. De nieuwe console en de gamepads komt behalve in het wit ook in het zwart beschikbaar.

Een flink minpuntje is dat de accuduur van de Wii U-controller maar 3 tot 5 uur is, terwijl het opladen 2,5 uur duurt. Je moet het ding dus vaak aan de lader leggen. Een marathonsessie gamen is er op deze manier niet bij.

Hoe krachtig de spelcomputer zelf is, blijft onduidelijk. Hij heeft een niet nader gespecificeerde IBM-processor en een onbekende AMD Radeon grafische kaart. Volgens meerdere berichten komen de prestaties van de Wii U overeen met die van de 7 jaar oude Xbox 360. De Wii U gebruikt intern flashgeheugen en heeft ingangen voor usb en sd-kaartjes. De games komen beschikbaar op speciale Wii U-schijven. De spelcomputer ondersteunt HD-beelden en werkt met wifi.

Een introductiedatum en een prijs voor de Wii U zijn er nog altijd niet. Volgens Nintendo is de Wii U nog voor de kerst te koop. Het bedrijf presenteerde de nieuwe spelcomputer een jaar geleden al voor het eerst. Hoeveel van de nieuwe gamepads Nintendo in de doos meelevert, is ook nog niet bekend.

Eerder deze week maakte Nintendo al een aantal nieuwe functies van de Wii U-controller bekend, zoals een ingebouwde nfc-kaartlezer en de mogelijkheid om internetbeelden naar te tv te streamen.

Nintendo onthulde verderde titels van de eerste games voor de Wii U waaronder Batman Arkham City, Scribblenauts, ZombiU, Assasin's Creed III, Pikmin 3 en New Super Mario Bros U. Ook komt Nintendo met de fitnessgame Wii Fit U, waarvoor optioneel een stappenteller verkrijgbaar zal zijn die zijn metingen via infrarood kan overseinen naar de Wii U-controller.

Maar de klapper voor Nintendo-fans is de nieuwe game Nintendo Land waarin twaalf minispellen rond klassieke Nintendo-personages zitten, zoals The Legend of Zelda, Donkey Kong, Animal Crossing en Luigi's Ghost Mansion.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief