Toekomstige Nissan Leaf laadt draadloos op
Nieuws

Toekomstige Nissan Leaf laadt draadloos op

maandag 05 december 2011 12:06

De toekomstige Nissan Leaf is mogelijk goedkoper, heeft een groter bereik en zal draadloos op te laden zijn.

Terwijl Rutger nog bezig is met het testen van de eerste Leaf doen de geruchten al de ronde over toekomstige versies. Volgens Auto Express is Nissan van plan in 2014 een nieuwe Leaf te introduceren die dankzij goedkopere accu’s en elektrische componenten betaalbaarder moet worden dan het huidige model. Een bron van Auto Express zou ook hebben gezegd dat de actieradius van het electrische voertuig groter wordt.

Nissan won tijdens de Tokio Motor show afgelopen weekeinde de prijs voor de Japanse ‘Auto van het jaar’  met de Leaf en zet groot in op elektrische auto’s. Op dit moment heeft Nissan sinds de introductie van de Leaf in december 2010 ongeveer 15 duizend Leafs verkocht wereldwijd. Nissan streeft er naar om in 2016 anderhalf miljoen EV’s verkocht te hebben.

Nissan start overigens in 2012 met de verkoop van een kastje voor huizen waardoor de Leaf huishoudens van stroom kan voorzien. ’s Nachts laadt de Leaf tijdens een goedkoop nachttarief op en overdag kan het huishouden deze goedkopere stroom gebruiken. Volgens Nissan gebruikt een Japans huishouden zo’n 10 tot 12 kWh per dag terwijl de accu’s in de Leaf een capaciteit hebben van 24 kWh.

Bovendien heeft Nissan een draadloos oplaadstation ontwikkeld waarbij je gewoon parkeert op een inductiespoel in het wegdek. Dit systeem zal alleen beschikbaar zijn voor nieuwe Leafs.David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Mooie oplossing om mensen netjes in één vak te laten parkeren!

 

Ik hoop dat andere bedrijven dezelfde techniek gaan gebruiken voor draadloos opladen, zodat niet ieder merk zijn eigen standaard gaat promoten. Zo blijft het voor de consument ook eenvoudig.

 

Er was een tijd dat mensen dachten dat de mens nooit zou vliegen, dat er nooit sneller dan het geluid gevlogen zou worden, dat we nooit de ruimte of de maan zouden kunnen bereiken, dat AIDS nooit van een absoluut doodvonnis in een chronische ziekte zou veranderen.
Kortom: elektro auto-sceptici...
Geef het een kans, gun het z'n tijd.

 

Volgende stap: het parkeervak of het dak alszijnde carport van zonnecellen voorzien.. Rijd de auto op zonne-energie... Of nog beter zonneceltechnologie verwerken i h wegdek en al rijdend via inductie opladen .. À Bright new future is coming fast...

 

Nieuwsbrief